Υπογραφή συμφωνητικών για δύο υποέργα στην δημοτική ενότητα Λεβιδίου «Μελέτη αποχετευτικού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων»




Την υπογραφή των συμφωνητικών για δύο υποέργα στην δημοτική ενότητα Λεβιδίου , «Μελέτη αποχετευτικού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.




Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με την παρουσία της Αντιδημάρχου Λεβιδίου Σπυριδούλας Πετροπούλου , της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Εικοσιδέκα και του τοπικού Προέδρου της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου Αθανάσιου Κακώνη ανακοίνωσε από την αίθουσα του Δημαρχείου Λεβιδίου την υπογραφή των συμφωνητικών για δύο μεγάλα έργα στην δημοτική ενότητα Λεβιδίου, «Μελέτη αποχετευτικού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων».




Το συμφωνητικό υπεγράφη στις 13 Αυγούστου και αντικείμενο της υπό ανάθεσης μελέτης είναι τα έργα συλλογής , μεταφοράς , επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.




Η «Μελέτη αποχετευτικού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων» έχει ενταχθεί στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής).




Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε:




« Τον Ιανουάριο του 2011 , ένα μόλις μήνα αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης υποβάλλαμε προς έγκριση στο Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το έργο με τίτλο ¨Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης» , το οποίο αποτελείται από 5 υποέργα ,Τεχνικό Σύμβουλο της συγκεκριμένης δράσης , τη μελέτη ,ακολουθεί το έργο της κατασκευής της αποχέτευσης, το έργο – μελέτη κατασκευής του βιολογικού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και τέλος είχε και ένα ποσό η πρόταση για πιθανά αρχαιολογικά ευρήματα στη διάρκεια των εσκαφών το οποίο και θα το διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού.




Σήμερα , Παρασκευή 23 Αυγούστου , είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις 2 Αυγούστου και στη συνέχεια στις 13 Αυγούστου έχουμε υπογράψει συμβάσεις για τα δύο πρώτα υποέργα του συγκεκριμένου έργου.




Στις 3 Αυγούστου υπογράφηκε το συμφωνητικό της υπηρεσίας « Τεχνικός Σύμβουλος» για το έργο « Μελέτη αποχετευτικού και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων». Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συμβατικό αντικείμενο 113.000 ευρώ , χωρίς το ΦΠΑ και ουσιαστικά αφορά όλη την επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη του έργου.




Στις 13 Αυγούστου υπογράφηκε η εκπόνηση της μελέτης , συνολικού προϋπολογισμού 112.000 ευρώ , χωρίς ΦΠΑ.




Με αυτά τα δύο υποέργα θεωρούμε ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα , θα γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η δέσμευση των υπόλοιπων μεγάλων πιστώσεων.




Το Λεβίδι αποτελεί αυτή τη στιγμή την αιχμή του δόρατος στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο , στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης και πρώτος στόχος μας ήταν αυτός ο οικισμός να έχει ένα σωστό αποχετευτικό δίκτυο όπως και μια μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων του οικισμού και όχι μόνο καθώς πιστεύω ότι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και άλλοι οικισμοί της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου.




Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι προς τη μελέτη για να ξεκινήσει και η δημοπράτηση των επόμενων φάσεων. »

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη