Μοιρολόγια στην Αρκαδία

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εκδήλωση της κίνησης πολιτών «Ανθη της Πέτρας»
Μοιρολόγια στην Αρκαδία
         

Μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της αυλής της επιβλητικής εκκλησίας του Αϊ-Γιώργη στα Λαγκάδια Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (3 Αυγούστου) η πρώτη εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών «Ανθη της Πέτρας». Μετά από δύο ομιλίες που παρουσίασαν το δίπολο Λαγκαδινό- Μανιάτικο Μοιρολόγι από τη Μαρία Κατσίκα και τον γλύπτη Μιχάλη Κάσση, ακολούθησε η μουσική προσέγγιση της ιστορικής διαχρονίας του μοιρολογιού από την ομηρική εποχή (θρήνος της Ανδρομάχης) μέχρι σήμερα. Ο μουσικοσυνθέτης Ν. Τάτσης είχε την ευθύνη της παρουσίασης στο πλαίσιο του νέου έργου του «Ελληνικό Μοιρολόγι».

Η ορχήστρα αποτελούμενη από σημαντικούς σολίστ και η χορωδία «Ορφέας» της Τρίπολης σε μια αντιστικτική σχέση με τις υπέροχες φωνές της Αμαλίας Τάτση και της Σοφίας Μαυρογενίδου και την απαγγελία της ηθοποιού Βάσως Παπαθεοδώρου-Μπελίτση γοήτευσαν το κοινό  αποδίδοντας το συναισθηματικό βάθος και τον έντονο λυρισμό του έργου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Γιάννης Τσιαούσης, Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής της Κρήτης και την παρακολούθησαν ο Άγγελος Δεληβοριάς, Δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη, ο Αντιπρύτανης του Παν/μίου Κρήτης Βασίλης Καρδάσης, η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου και άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς και πλήθος κόσμου.

tovima.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη