ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ: "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ"

Ένα Θετικό Μήνυμα από το Μαίναλο έστειλαν για όλη την Ελλάδα 650 Κατασκηνωτές (Μεγάλοι Οδηγοί, ηλικίας 14-17 ετών και Στελέχη, όλοι Εθελοντές) που συγκεντρώθηκαν από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2013 στο Μαίναλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο οροπέδιο, θέση «Ρούχοι».  Συμμετείχαν στη μεγάλη κατασκήνωση που οργανώθηκε αμέσως πριν το ξεκίνημα της εθελοντικής τους προσφοράς σε 12 απομακρυσμένα χωριά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα Εργαστήρια που λειτούργησαν  στη διάρκεια των  2 ημερών, με Kεντρική Ιδέα της συνάντησης: «TO ΕΓΩ, ΤΟ ΕΔΩ και ΤΟ ΤΩΡΑ», εργαστήρια σχετικά με καινούργιες τεχνολογίες, οικολογία, περιβάλλον, ανακύκλωση, προσωπική ανάπτυξη, Τέχνες, ποιότητα ζωής και άλλες εκπλήξεις. Έγιναν σημαντικές συνεργασίες με άλλες οργανώσεις όπως την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Αμυμώνη, ΚΕΘΕΑ, WWF, και επαγγελματίες ιδιώτες, και βεβαίως συμμετείχαν όλοι εθελοντικά.  Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!
Το βράδυ του Σαββάτου σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αλλαγή της Εφόρου του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών, όπου η Άντζελα Τρούσα παρέδωσε τον Κλάδο στη νέα Έφορο, Ιωάννα Πλιάτσικα. Στην Παράδοση παρευρέθησαν: η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Αλμπάνη, η Γενική Έφορος κ. Τόνια Ζώτου, καθώς και οι Έφοροι των Κλάδων: Οδηγών Ρεβέκκα Λάμπρου, Πουλιών Δήμητρα Χατζηδημητρίου και Αστεριών Τζοβάνα Λαρίσση. Η βραδιά έκλεισε με Πανηγύρι, όπου κάθε Τοπικό Τμήμα,  πρόσφερε από τον τόπο του προϊόντα, δημιουργίες κ.λπ.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου, μετά τα εργαστήρια, έγινε ο αποχαιρετισμός και οι κατασκηνωτές, άλλοι επέστρεψαν και άλλοι ξεκίνησαν με Οδηγικό ενθουσιασμό για τις κατασκηνώσεις τους.











 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη