Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αρκαδία που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αρκαδία που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα
Εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών , στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις (3) συνεργούς τους, για τους οποίους εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Τρίπολης
Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.500- ευρώ
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρες-, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την 31-7-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, τρία (3) άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις (3) ημεδαπούς, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα μέσα Μαΐου, έως και τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν ως σκοπό τους τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπών:
  •  Την 17-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα- κρεοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 17-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα- εστιατόριο, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή.
  •  Την 17-5-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- ζαχαροπλαστείο , ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 25-5-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα- ζαχαροπλαστείου , ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  •  Την 30-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα-καφενείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το μεσημέρι, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-κομμωτήριο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το βράδυ, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-ζαχαροπλαστείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και τρεις φιάλες ποτών.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το μεσημέρι, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-φαρμακείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Το χρονικό διάστημα από την 4-6-2013 το μεσημέρι, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-ιχθυοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 4-6-2013 το βράδυ, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 4-6-2013 το βράδυ, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Το χρονικό διάστημα, από την 6-6-2013 το βράδυ, έως την 7-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και πακέτα τσιγάρων.
  •  Την 7-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα -καφετέρια, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, μία ηλεκτρονική συσκευή και μία φιάλη ποτού.
  •  Την 7-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  •  Την 17-6-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα- εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  •  Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- πρακτορείου ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  •  Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε χρήματα.
  •  Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-εμπορίας ποδηλάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 2-7-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  •  Την 2-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ουζερί και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, επτά φιάλες ποτών, καθώς και χρήματα.
  •  Την 2-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- ιχθυοπωλείο , ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 3-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής, και αφαίρεσαν χρήματα.
  •  Την 29-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  •  Την 30-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό υπολογιστή.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. 
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.
Παράλληλα, συνεχίζεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη