Έργα στο Δήμο Τρίπολης στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου , του ΔΕΣΦΑ και της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου στην Αρκαδία.


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ενημέρωσε για τα τρία  έργα που  υλοποιούνται στο Δήμο συνολικού κόστους 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε :

«Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Τρίπολης, της εταιρείας J&P Άβαξ που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκαδίας, και του ΔΕΣΦΑ υλοποιούνται έργα στο Δήμο μας τα οποία και χρηματοδοτούνται από την εταιρεία.

Τα έργα τα οποία έγιναν με δαπάνες της εταιρείας αφορούν τον καθαρισμό του Γαρεάτη ποταμού στην Δημοτική Ενότητα  Κορυθίου , έργα ύδρευσης στο Παρθένι ,  κατασκευή παραδοσιακού καφενείου που θα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό περίπτερο στην πάνω Ασέα , και θα συνεχίσουμε με τρία νέα αντισταθμιστικά έργα  στη διέλευση του αγωγού από τις περιοχές του δήμου Τρίπολης.

Τα τρία αυτά έργα είναι ο ηλεκτροφωτισμός της Γέφυρας Μάναρη , ένα γήπεδο 5Χ5 στην Άνω Ασέα και η  ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τη Δόριζα ,από τη διασταύρωση Μάναρι.

Τα ανωτέρω νέα έργα που επίσης προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή ως ανταποδοτικά για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου γίνεται η διέλευση του αγωγού έχουν πάρει ήδη  την έγκριση της κατασκευαστικής εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου  και του ΔΕΣΦΑ ενώ οι  τριμερείς συμβάσεις θα υπογραφούν μέχρι το τέλος Αυγούστου ώστε να ξεκινήσει και η υλοποίηση τους.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη