Πάντα σε ετοιμότητα η ομάδα πυρασφάλειας του Δήμου Τρίπολης


Ο Αντιδήμαρχος  Κώστας Κατσαφάνας αρμόδιος για την πυρασφάλεια του Δήμου Τρίπολης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε:

“Η ομάδα πυρασφάλειας του Δήμου είναι στο σύνολο των πυρκαγιών παρούσα από την πρώτη στιγμή  και σε συνεργασία με την πυροσβεστική και τους άλλους αρμοδιους καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επεκταθούν εστίες πυρκαγιών . Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Αρκαδίας ήταν 3 στο σύνολο τους Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων  και στην καλή συνεργασία της ομάδας πυρασφάλειας  του δήμου αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποφύγαμε τον κίνδυνο .

Η  ομάδα πυρασφαλείας έδειξε ετοιμότητα άνευ προηγουμένου. Η επέμβαση τους ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα και ιδιαιτέρα στο επίπεδο της πρόληψης . Αυτός ήταν και ο σχεδιασμός μας  από την αρχή , η πρόληψη και η άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αξίζει να τονίσουμε και  την καλή συνεργασία των πολιτών καθώς σε κάθε περίπτωση ενημέρωσαν άμεσα την πυροσβεστική και το δήμο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πιστεύω ότι τέτοιες ομάδες , όπως αυτή της πυρασφάλειας είναι αναγκαίες για κάθε δήμο καθώς μπορούν να συμμετέχουν γενικά στην πολιτική προστασία του δήμου και να αναλαμβάνουν δράσεις και σε άλλες περιπτώσεις στη χειμερινή περίοδο.
Η υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδος πιστεύω ότι θα κυλήσει το ίδιο ομαλά ενώ συνεχίζονται και οι συσκέψεις με την ομάδα πυρασφάλειας για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν , όπως συνεχίζονται και οι τακτικές επισκέψεις μας στις θέσεις των φυλάκων για ενημέρωση.”

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη