Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» 16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 


            Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και πολιτών γιορτάσθηκε  στην Τρίπολη η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος η εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου κάθε έτος. Φέτος 3.000 πόλεις από 39 χώρες συμμετείχαν στον εορτασμό  με εκδηλώσεις που στόχο είχαν την ενημέρωση των πολιτών τους για τα θετικά αποτελέσματα του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου στις μετακινήσεις τους και την εξοικείωσή τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως είναι το περπάτημα , το ποδήλατο και  τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Τρίπολης έτσι ώστε η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί για τον τρόπο που πρέπει να μετακινούμαστε στην πόλη και τα θέματα που συνδέονται με αυτό όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η κατανάλωση ενέργειας, η έλλειψη χώρων  στάθμευσης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης.

Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου  μαθητές του 11ου και 12ου Δημοτικού σχολείου φύτευαν πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο του Δικαστικού Μεγάρου στο άγαλμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου διεκδικώντας μια πολύ όμορφη με πράσινο και χρώματα.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 150 μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία  έκαναν συμβολική κατάληψη στο κέντρο της πόλης, ζωγραφίζοντας ομαδικά σε μουσαμά διαστάσεων 2μΧ3μ στους δρόμους και στις πλατείες.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε μαθητικός διαγωνισμός μέγιστης ταχύτητας μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο σε εξομοιωτές ποδηλάτου.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά ο καθιερωμένος «Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης». Οι επτακόσιοι συμμετέχοντες ποδηλάτες έδωσαν το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιωάννης Σμυρνιώτης κλήρωσε δώρα ποδήλατα ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης βρέθηκε στο BIKE FESTIVAL 2013 στην Αθήνα όπου μετείχε σε forum για την συνεργασία των πόλεων με σκοπό την δημιουργία υποδομών για τα ποδήλατα.

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα  «Η πόλη που ονειρεύομαι». Τις έξι καλύτερες ζωγραφιές (μία από κάθε τάξη) θα βραβεύσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και θα αναρτηθούν στο επίσημο site του Δήμου.

Ακόμα την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Τρίπολης διέθετε δωρεάν στους δημότες  δύο τετράτροχα ποδήλατα.

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη