Δράσεις του Δήμου Τρίπολης για την « Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013 : Καθαρός αέρας- είναι η δική σου κίνηση!»


O Δήμος Τρίπολης για άλλη μια χρονιά ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος και συμμετέχει ενεργά με πλήθος εκδηλώσεων μαζί με χιλιάδες ευρωπαϊκές πόλεις στην « Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013 » 

 

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από το Δήμο Τρίπολης ξεκίνησαν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου όπου οι μαθητές δημοτικού σχολείου φύτευσαν πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο του δικαστικού Μεγάρου γύρω από το άγαλμα του Α. Παπαναστασίου .

 

Στη δράση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Τρίπολης Πέτρος Καλτεζιώτης.

Ο Δήμαρχος  με χαρά συμμετείχε στη φύτευση των λουλουδιών ενώ συζήτησε και με τα παιδιά για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Οι εκδηλώσεις από το Δήμο Τρίπολης συνεχίζονται :

Διαγωνισμός ζωγραφικής σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Τρίπολης καθ’ όλη  την διάρκεια της εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Η πόλη που ονειρεύομαι».  Οι καλύτερες ζωγραφιές  θα κερδίσουν ως έπαθλο ποδήλατα και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Έντυπο υλικό για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για τα μειονεκτήματα της χρήσης του αυτοκινήτου και οι επιλογές εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.

Όλη την εβδομάδα τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου που βρίσκονται στους τρεις ποδηλατικούς σταθμούς θα διατίθενται δωρεάν.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, μαθητές των γυμνασίων της Τρίπολης θα προσέλθουν στο κέντρο της πόλης για να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας σε προσομοιωτή ποδηλάτου.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης θα «διεκδικήσουν» μια ανθρώπινη πόλη  συμμετέχοντας σε ομαδικά εργαστήρια ζωγραφικής στο κέντρο της πόλης.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, «Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης».  Ώρα 12.00μμ. Αφετηρία η πλατεία Άρεως μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Θα κληρωθούν δώρα και ποδήλατα στους συμμετέχοντες.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Στο κέντρο της πόλης απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτου.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη