Πέτρος Μισθος: Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία!

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους χιλιάδες μαθητές, μικρούς και μεγάλους, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.Υποχρέωση και καθήκον της οργανωμένης Πολιτείας είναι ...

να προσφέρει στα νεαρά μέλη της παιδεία, υγιή πρότυπα και να τα θωρακίζει με αξίες και ιδανικά, ώστε να διαμορφώνονται συνειδητοποιημένοι πολίτες, ικανοί να αντιμετωπίζουν κριτικά τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, που λαμβάνουν χώρα γύρω μας. Με γνώμονα αυτό προσβλέπουμε σε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πολιτική, που εμπνέεται από την πεποίθηση ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει ισότιμα τα μέλη της, εξασφαλίζοντας κοινές ευκαιρίες για μόρφωση και κοινωνική συμμετοχή.

Για άλλη μια σχολική χρονιά θέτουμε τον πήχη ψηλά στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα σπουδών, ενώ σε πείσμα των καιρών βάζουμε το προσωπικό στοίχημα πως η αλλαγή θα ξεκινήσει από τους κόλπους της εκπαίδευσης, αφού οι μαθητές δεν είναι μόνο το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον, όχι μόνο της κοινωνίας της οποίας είμαστε μέλη, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ευελπιστώ σε μια σχολική χρονιά όπου όλοι μαζί με αισιοδοξία και ψυχικό σθένος θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε μια κρίσιμη, για το αύριο του τόπου μας, μάχη.

ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΜΙΣΘΟΣ

ΠΕΡ/ΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη