Ενημέρωση από το Δήμο Τρίπολης για τα εγκαταλειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη, όπου μένουν άνθρωποι.


Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε το ρεπορτάζ για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη, όπου μένουν άνθρωποι. Το ρεπορτάζ έχει ήδη κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας και για το λόγο αυτό ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει:



Οι εν λόγω οικογένειες που μένουν στην περιοχή δεν είναι πολίτες του Δήμου Τρίπολης και στη δικαιοδοσία του Δήμου δεν ανήκει ο χώρος του ΟΣΕ στην Τρίπολη.




Στο Δήμο Τρίπολης δεν έχουν καταγραφεί άστεγοι δημότες ενώ έχουν αναπτυχθεί , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη , όλες οι Κοινωνικές Δομές που επιβάλλει η οικονομική κρίση και οι οποίες διασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.




Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης Ανδρέας Μπούρας σχετικά με το θέμα δήλωνει:



«Αυτό που προκύπτει από τις έρευνες μας είναι ότι αυτοί που μένουν μέσα στα κτίρια του σταθμού δεν είναι πολίτες του Δήμου μας αλλά εργάτες συνεργείων που συλλέγουν σκραπ (scrap) απʼ όλη την Πελοπόννησο.




Παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας. Αυτό που θέλω να πω εγώ σαν Δήμος, είναι ότι ο χώρος ανήκει στην ΤΡΕΝΟΣΕ και εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς την ΤΡΕΝΟΣΕ να μας παραχωρήσει το χώρο, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάπλαση αναλαμβάνοντας και την φύλαξη του χώρου, όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.




Ο Δήμος θα επαναφέρει το αίτημα, ελπίζοντας τώρα να υπάρξει ανταπόκριση από την ΤΡΕΝΟΣΕ. Είναι ένας χώρος κεντρικός, δεν μας τιμά το γεγονός ότι παρουσιάζει αυτή την εικόνα, δυστυχώς δεν ανήκει σʼ εμάς. Θα ήταν καλό να μας παραχωρηθεί ο χώρος για να προχωρήσουμε σε έργα αναπλάσεως που θα αναδείξουν την περιοχή και δεν θα επιτρέπουν ανάλογες εικόνες με αυτές που παρουσιάζονται. ».

1 Σχόλια

  1. Κυριε Μπούρα ψεύδεσαι ασυστόλως! Για ποιά ανάπλαση παραμυθιάζεις τους δημοτες; Θελατε να νοικιάσετε τις αποθήκες στα μηχανοστάσια για να παρκάρετε εκει τις σκουπιδιάρες του δήμου; Γιατι δεν το αναφερεις αυτό;;; Οσο για τη φύλαξη του χωρου, γιατί το τονίζεις συνεχώς οπου σταθεις κι οπου ερωτηθείς;; Σε ακουσα κ στη δημοτικη ραδιοφωνια κι εκει η κασσετα η ίδια.. Εχεις κάποιο πρόβλημα με τους υπάρχοντες φυλακες που απασχολεί ο ΟΣΕ; Μήπως εχουν δωσει καποιο δικαίωμα τα 2,5 χρονια που εργαζονται εκεί διαφυλάσσοντας στο ακέραιο ολον αυτο το χώρο μερα-νυχτα, χωρις να εχει κλαπεί το παραμικρό, κι εξυπηρετώντας αριστα τους πολίτες κ τους τουρίστες που έρχονται να τον επισκεφτούν; Γιατί τοσο μενος; Θελεις τοσο πολυ να στειλεις στα σπίτια τους τεσσερις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομεα (συνεπώς απροστατευτους-ο νοών νοείτω) για να προσλάβεις αλλους τεσσερις ...δημοτικούς φύλακες; Τί ακριβώς δεν σας τιμά από την εικόνα του ΟΣΕ; Αναρωτιέμαι, εχεις επισκεφτει ο ιδιος προσωπικά τον χωρο; Γιατι εαν τον ειχες, θα εβλεπες ενα σταθμό πεντακάθαρο με τους κηπους του περιποιημενους κ κουρεμενους καλύτερα ακομα κι από το ..δημοτικό πάρκο της π.Αρεως. Κι ολα αυτα χωρις να υπάρχει κηπουρος κ μονιμη καθαριστρια, αλλα απο τον εναν εναπομειναντα υπαλληλο του ΟΣΕ μαζί με τους 4 φυλακες (που προσπαθεις μανιωδώς να αντικαταστησεις). Εχεις αραγε επικοινωνήσει με τον πανελλήνιο Συλλογο "Φιλων του Σιδηροδρομου"; Γιατί εαν ειχες θα διαφωνουσατε ως προς την εικόνα που παρουσιαζει ο Σταθμος στην υπόλοιπη Ελλάδα, οπου θεωρείται από τους πιο καλοδιατηρημενους κ καθαρούς! Οποτε πάντως σου περισσευει χρονος πέρνα ο ιδιος να ριξεις μια ματιά και αν συνεχίζεις να εχεις την ιδια γνωμη (περι ντροπιαστικης εικονας του Σταθμού) ο ενας από τους 4 φυλακες, σου δηλωνει οτι ο ίδιος απο μονος του, θα παει σπίτι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη