Υπογραφή Προγραματικής Σύμβασης Δήμου Τρίπολης με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


O Δήμος Τρίπολης προχώρησε σε  υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστα Μασσέλου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου και υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση συνεργασίας σύμφωνα με την οποία θα συμβάλλουν και οι δυο φορείς στην προαγωγή δημοσίων αγαθών του πολιτισμού και της παιδείας όπως και στην ενίσχυση του ρόλου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην έδρα του στην Τρίπολη.

Αναλυτικά όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Τρίπολης και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφορά:

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης θα συνδιοργανώσουν σειρά επιστημονικών , επιμορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύ κοινό προς όφελος των πολιτών της Τρίπολης από το ακαδημαϊκό έτος 2013 -2014. 

Παράλληλα θα αναπτυχθούν συνεργατικές δράσεις στους τομείς του πολιτισμού , της εκπαίδευσης , της παιδείας , της τεχνολογίας , της οικονομίας , των πολιτικών υγείας , της πρόληψης της παραβατικότητας , των πολιτικών εθελοντισμού , της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητισμού, των πολιτικών μετανάστευσης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Επίσης ο Δήμος Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης συμφωνούν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους, στην από κοινού διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , ώστε η αξιοποίηση  της επιστημονικής γνώσης να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

 Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Κώστας Μασσέλος δήλωσε: «Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και η Περιφέρεια αποτελούν στρατηγικούς εταίρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Μετά την υπογραφή της σύμβασης με το Δήμαρχο Τρίπολης, θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη