Πέτρος Τατούλης, «Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι το κτήνος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος»


«Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι το κτήνος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε ανεκπαίδευτος πολίτης που έχει ιδιοτελή άποψη και θέλει καθημερινά να παίζει το παιχνίδι της εξουσίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, το οποίο ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, και πρόσθεσε «Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις εγκληματικές πράξει και εμείς δημόσια ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του νόμου. Πρεσβεύουμε τη μηδενική ανοχή στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν πιστεύουμε στην ιεράρχησή της, όπως άλλωστε δεν ισχύει και σε κανένα ποινικό κώδικα».

Το μείζον πολιτικό θέμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι η εφαρμογή του νόμου, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση μιας ευνομούμενης πολιτείας. «Εκεί κρίνεται η Δημοκρατία, στην αυστηρή τήρηση του Συντάγματος και του Νόμου».

Μετά τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματος αυτού, συνέχισε ο κ. Τατούλης, ότι αποτελούν στρατιωτική οργάνωση, ζητήσαμε να τεθεί εκτός νόμου και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που της αναλογούν.

Αναφερόμενος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να φυλά φακέλους κακουργημάτων, όπως επίσης απαράδεκτο να παρεμβαίνει η Κυβέρνηση για να αποδοθούν οι ευθύνες και να κινηθούν οι δικαστικές αρχές, όταν αυτές θα έπρεπε αν είχαν παρέμβει αυτεπάγγελτα. «Αυτό συνιστά ξεκάθαρη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης»

Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πρόβλημα αυτό είναι πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδό της. «Στο θέμα αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποκτήσει πολιτικό εκτόπισμα τέτοιο ώστε οι παρεμβάσεις της να επηρεάζουν άμεσα τη χώρα. Για το λόγο αυτό αποτελεί τιμή για κάθε σύμβουλο που ψήφισε αυτό το ψήφισμα, καταδεικνύοντας ότι στην Πελοπόννησο μπορούμε να συνεννοούμαστε και να συναινούμε στα κρίσιμα ζητήματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος περιέφερε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με στόχο να λοιδορήσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία χρησιμοποιούσε ως επιχειρήματα τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμπεριφορά την οποί χαρακτήρισε ιδιαζόντως επικίνδυνη.

Αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων ο κ. Τατούλης δήλωσε: «ποτέ δεν στήριξα τη θεωρία των δύο άκρων. Ξεκάθαρα τάχθηκα απέναντι στην πολιτική οριοθέτηση να πάει η χώρα με τις πάντες, με τα άκρα».  

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΧΑ

Η χώρα διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από την μεταπολίτευση και μετά. Είναι μια κρίση οικονομική, η οποία ήλθε να διογκωθεί υπό το άγος της κρίσης, θεσμών και αξιών, που αντικατοπτρίζει την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, όπως μέχρι σήμερα τον γνωρίζαμε. Παράλληλα, το έλλειμμα σεβασμού και συμμόρφωσης στον Νόμο και το Σύνταγμα καθιστά ακόμη πιο ευάλωτη την σύγχρονη Νεοελληνική Δημοκρατία. Τέλος, αφενός η σταδιακή νομιμοποίηση της βίας ως κοινωνικού φαινομένου αντίδρασης στα τεκταινόμενα  και αφετέρου ο ανορθολογισμός που ο λαϊκισμός (πανταχόθεν εκπορευόμενος) καλλιέργησε ως αποτελεσματικό πολιτικό εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης εδώ και καιρό έχουν τοποθετήσει πυρίτιδα στα θεμέλια του Κράτους Δικαίου, της Αστικής Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας εν γένει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει σταθεί με παρρησία απέναντι στα φαινόμενα βίας. Ταυτόχρονα, έχει διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτικών συναινέσεων, αλλά και γόνιμων πολιτικών αντιπαραθέσεων. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και το αποκορύφωμα τους, ήτοι τη στυγερή δολοφονία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής του συμπολίτη μας,

- Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία από όπου κι αν αυτή εκπορεύεται. Πρεσβεύουμε απαρασάλευτα το δόγμα « Μηδενική ανοχή στη Βία»

- Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης και την επιτακτική διερεύνηση των φακέλων όλων των στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι σε εγκληματικές ενέργειες.

- Ζητούμε την ανάληψη από την κεντρική Κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη όλων των ενεργειών προκειμένου το οργανωτικό αυτό μόρφωμα, του οποίου τα στελέχη αυτοχαρακτηρίζονται ως «στρατιωτική οργάνωση» να πάψει να απολαμβάνει τα προνόμια της δημοκρατικής ευνομούμενης Πολιτείας, αφ’ ης στιγμής με τις δράσεις του την υπονομεύει και επιδιώκει την διάλυσή της.

- Απαιτούμε από τις Αρχές τόσο να προλαμβάνουν όσο και να καταστέλλουν.

Δεν παραχωρούμε την Πελοπόννησο. Μαχόμαστε για να μην εγκαταλειφθεί η χώρα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη