ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ‏

Αγαπητοί Συνεργάτες,
 
Στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης για τις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, σας αναφέρω τα ακόλουθα:
 
Ένα από τα μεγαλύτερα Εργασιακά Πρωταθλήματα της Ευρώπης άνοιξε και φέτος τις πύλες του, υποδεχόμενο τις 100 περίπου ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις του.
 
Η Επιτροπή του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης», λειτουργούσα υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), ανακοινώνει την έναρξη του 28ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες εργαζομένων, εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών της χώρας και οι οποίες αριθμούν άνω 1.000 συμμετεχόντων. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1986 (ένα χρόνο νωρίτερα της τεράστιας επιτυχίας του Eurobasket 87), από μία ομάδων ρομαντικών ανθρώπων, με καθαρά ανιδιοτελή διάθεση, με τη συμμετοχή μόλις 8 ομάδων, σε ανοιχτά γήπεδα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών ήταν 28 χρόνια αργότερα να έχει δημιουργηθεί μία άρτια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, που θα ζήλευαν ακόμη και τα μεγαλύτερα Επαγγελματικά Πρωταθλήματα. Το 2008 η Επιτροπή Διοργάνωσης του Πρωταθλήματος, σε ειδική εκδήλωση, τίμησε τον κορυφαίο Έλληνα Μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, δίνοντας το όνομά του στην επωνυμία του Πρωταθλήματος, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και θαυμασμού.






Στη φετινή αγωνιστική περίοδος ξεχωρίζει η συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την περσινή προσέγγιση των 2 φορέων, για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξης του μαζικού ερασιτεχνικού ενήλικου αθλητισμού. Έτσι από κοινού οι 2 φορείς θα συμβάλλουν ώστε το Εργασιακό Πρωτάθλημα να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και διείσδυση σε περισσότερα κοινά ενηλίκων, ενώ παράλληλα Έλληνες/ίδες Ολυμπιονίκες του Μπάσκετ θα συμβάλλουν στην διοργάνωση και την ανάπτυξη και του Γυναικείου Εργασιακού Πρωταθλήματος. Επιπλέον οι 2 φορείς έχοντας αυξημένο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα διοργανώσουν από κοινού δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και για την προαγωγή του αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα».





Σε μία εποχή κρίσης όπου όλα συρρικνώνονται, η συνεχής αύξηση του ενδιαφέροντος και των συμμετοχών στο εν λόγω Πρωτάθλημα, αποδεικνύει περίτρανα, ότι ερασιτεχνικά-ανεξάρτητα αθλητικά τουρνουά ενηλίκων, όταν είναι δομημένα σε απόλυτα επαγγελματικές βάσεις, μπορούν να επιφέρουν ανάπτυξη, χαρά και προοπτική, ακόμη και εντός του θλιβερού οικονομικο-κοινωνικού περιβάλλοντος, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια.





Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Κλήρωση του Πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης, κ. Σάββας Ανεστιάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων:


«Ο Εργασιακός Αθλητισμός μπορεί να συσπειρώσει τις σχέσεις των ανθρώπων τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων και ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια. Ευχαριστώ θερμά, όλα τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης και τους συνεργάτες της, για τη συμβολή και το έργο τους. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους. Είμαι ευτυχής για την συνεργασία που έχουμε δομήσει με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και πιστεύω ότι μαζί, θα πετύχουμε όλους τους ευγενείς στόχους μας. Εύχομαι τέλος να είμαστε όλοι υγιείς, να ζήσουμε όμορφες αθλητικές και κοινωνικές στιγμές».





Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.


Με εκτίμηση,


Γιάννης ΣταθόπουλοςΥπεύθυνος Επικοινωνίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΚ 15180( 2131316288, 2131316112-6113, FAX: 2131316987
( 6972910715 * istatho@otenet.gr  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη