Βραδιά γευσιγνωσίας στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Τρίπολης







Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Τρίπολης το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 μια βραδιά γευσιγνωσίας των βιολογικών προϊόντων του Δημοτικού Λαχανόκηπου.



Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα , γεύτηκαν βιολογικά προϊόντα και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική.



Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης συνομίλησε με τους δικαιούχους του Δημοτικού Λαχανόκηπου οι οποίοι και του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για αυτό το εγχείρημα καθώς όπως δήλωσαν, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ξεχνούν τα προβλήματά τους, επιστρέφουν στη φύση και παράλληλα καλλιεργούν τρόφιμα για την οικογένειά τους.



Στο κάλεσμα γευσιγνωσίας παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης , ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κάρλος ,η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Παπαδημητρίου , η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος , υπεύθυνη του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Μαρία Εικοσιδέκα , ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τασιγιαννάκης , η δημοτική σύμβουλος Ρούλα Συνοδινού , γεωπόνοι και υπάλληλοι του Δήμου.



Το 2012 ο Δήμος Τρίπολης, με σύνθημα «Αλλάξτε την καθημερινότητα σας, γνωρίστε τις ομορφιές της γης και γευτείτε τους καρπούς της δημιουργίας σας», προχώρησε στη σύσταση δημοτικού λαχανόκηπου ,ένα καινοτόμο εγχείρημα που έδωσε την δυνατότητα σε πολίτες του δήμου να καλλιεργούν το δικό τους αγροτεμάχιο και να παράγουν τα δικά τους βιολογικά αγροτικά προϊόντα.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του Δημοτικού Λαχανόκηπου από την πρώτη στιγμή.



Φέτος ,με πολύ μεράκι , οι 145 δικαιούχοι ,που απέκτησαν το δικό τους αγροτεμάχιο μετά από κλήρωση ,ασχολούνται με την αγροτική ζωή ενώ αποκτούν από τους γεωπόνους του Δήμου Τρίπολης και τις απαραίτητες γνώσεις για τη βιολογική καλλιέργεια καθώς βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν να μη χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες φυτοφάρμακα ή λιπάσματα.


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:



Ο ενθουσιασμός των πολιτών του Δήμου Τρίπολης για το Δημοτικό Λαχανόκηπο αποδεικνύει την ανάγκη της εποχής για ενεργοποίηση αλλά και δημιουργική διέξοδο από τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας.
Η μεγάλη συμμετοχή των συνδημοτών μας και φέτος αλλά και η ευχάριστη διάθεση με την οποία αγκάλιασαν τον δημοτικό λαχανόκηπο μας υποχρεώνει να είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν. Να αλλάξουμε μαζί την καθημερινότητα μας με δημιουργία και δράση.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη