Η υποδοχή της Τρίπολης στον ποδηλάτη


Η Τρίπολη υποδέχτηκε τον ποδηλάτη Σπύρο Καρατζούλη στην πρώτη μέρα του Ποδηλατικού οδοιπορικού του, όπου ξεκίνησε από το Άργος και θα συνεχίσει περνώντας και από τις δώδεκα μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

 

Σκοπός του οδοιπορικού είναι η εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου, ενώ το επταήμερο οδοιπορικό ονομάστηκε «1.000 πεταλιές όλοι μαζί» και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.


Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Σταύρος Κουκάκης υποδέχτηκε τον ποδηλάτη εκ μέρους του Δήμου, που συνοδευόταν από εκπροσώπους του Παναθλητικού Ομίλου Τριπόλεως (ΠΟΤ) και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Τριπόλεως καλωσόρισαν τον ποδηλάτη και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια σε αυτή του την προσπάθεια.

 

Στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τρίπολης δήλωσε: «Εκ μέρους του Δήμου καλωσορίζω στην Τρίπολη, στον πρώτο σταθμό του μεγάλου οδοιπορικού του στην Πελοπόννησο, τον ποδηλάτη Σπύρο Καρατζούλη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή πορεία, καλό κουράγιο, γιατί έχει δύσκολη πορεία αυτές τις επτά ημέρες, όχι μόνο λόγω των υψομετρικών διαφορών που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά γιατί τα χιλιόμετρα είναι πολλά και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για ξεκούραση.

 

Από πλευράς Δήμου Τρίπολης, οι πεζοδρομήσεις που έγιναν αναμόρφωσαν το κέντρο της πόλης και έκαναν την πόλη μας πιο φιλική, πιο ανθρώπινη και νομίζω πώς το ποδήλατο είναι ένα μέσο που πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε ακόμα περισσότερο.

 

Το ποδήλατο ως μέσο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον, έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα και διευκολύνει ειδικά στις μετακινήσεις μας στο κέντρο της πόλης.

 

Πρέπει να καλέσουμε τους συνδημότες μας, να χρησιμοποιήσουν περισσότερο το ποδήλατο και ειδικά στο κέντρο της πόλης, καθώς διευκολύνει την μετακίνηση τους, αλλά ταυτόχρονα κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή πορεία στον Σπύρο και να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνει, γιατί μέσα από την προσπάθεια μπορεί να εξαπλωθεί περισσότερο η χρήση του ποδηλάτου σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

Είναι ένα μάθημα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όλοι και μέσα από αυτό να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές για το ποδήλατο. Γνωρίζετε εξ άλλου, ότι περιμένουμε την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία ουσιαστικά υποδεικνύει και τις περιοχές που μπορούν να γίνουν ποδηλατόδρομοι στην πόλη.

 

Τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία του αρχιτέκτονα της Πλατείας Πετρινού με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης, θα τοποθετηθούν και μπάρες για τα ποδήλατα»

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη