Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)»,Τελευταίες Ημέρες Ηλεκτρονικής Υποβολής‏


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2013.

 

Το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» εντάσσεται στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠ.ΑΝ.ΙΙ) και αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑν.) προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) για την Εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, στοχεύει: 

Ø  Το πρόγραμμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων κυρίως μεταποιητικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπό προϋποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων, ως βασικής επιλογής για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

Ø  Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Ø  Στον αναπροσανατολισμό της παραγωγής προς κλάδους και προϊόντα ψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους μέσω της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.

Ø  Στην ανάπτυξη συνεργασιών/συνεργιών βιομηχανίας – εμπορίου – υπηρεσιών και δεσμών συνεργασίας  Ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

 

Το πρόγραμμα επιδότησης “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα II” προβλέπει:

-Ποσοστό Επιδότησης έως 55%

-Προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου από 20.000€ έως 200.000€

-Δικαιούχους εταιρίες ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ,  ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ΕΜΠΟΡΙΟΥ βάση των επιλέξιμων ΚΑΔ που βρίσκονται στο αντίστοιχο παράρτημα του Οδηγού Εφαρμογής.

Η δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων και υπό προϋποθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 30.000.000 ευρώ.

Πληροφορίες και σχετικό υλικό έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.arcadianet.gr , www.diaxeiristiki.gr.

 

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη