Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ 2014 αιτήσεις από 25/7 εως 4/8

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρόγραμμα μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, καθώς και σε αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ώστε να διατηρήσουν οι μητέρες τη θέση εργασίας τους, ή να βοηθηθούν στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας. Εξασφαλίστηκε το ποσό των 122 εκατ ευρώ για τη χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος για το σχολικό έτος 2014 – 2015, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος, μέσω της διάθεσης άλλων 38 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας. Αποτέλεσμα είναι το συνολικό ποσό για τη χρηματοδότηση του προγράμματος να ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχαν δαπανηθεί 180 εκατ ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος. Φέτος, που οι ανάγκες αναμένεται να είναι μεγαλύτερες βρέθηκαν λιγότερα κονδύλια...
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να καλύψει και φέτος τον ίδιο αριθμό παιδιών που εξυπηρετήθηκαν την περσινή χρονιά, δηλαδή περίπου 68.000 παιδιά. Αυτό θα καταστεί εφικτό με μειώσεις περίπου 9% κατά μέσο όρο στο κόστος ανά θέση φύλαξης (voucher), αλλά και με αλλαγές στο εισοδηματικό όριο. Ουσιαστικά, το όριο για οικογένειες με δύο παιδιά είναι 27.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, όταν πέρσι ήταν 30.000 ευρώ. Πάντως στο υπουργείο Εργασίας επιμένουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον στον κοινωνικό χαρακτήρα των κριτηρίων επιλογής των παιδιών, λαμβάνοντας κυρίως μέριμνα για τους γονείς με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και τη στήριξη των πλέον αδύναμων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε με πόρους του νέου ΕΣΠΑ τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», αλλά και την εξυπηρέτηση του ίδιου ακριβώς με πέρυσι αριθμού παιδιών σε όλες τις κατηγορίες δομών φύλαξης».
Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τα θέματα των κοινοτικών προγραμμάτων δήλωσε: «Η εισαγωγή των παιδιών θα γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ έμφαση θα δοθεί στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, καθώς και στα άτομα με αναπηρία».
Η απαραίτητη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα υπογραφεί έως το τέλος της εβδομάδας από τον κ. Βρούτση για να ξεκινήσει άμεσα η υποβολή αιτήσεων από τους φορείς. Σε δεύτερο επίπεδο, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση και αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου.
δείτε εδώ πως θα δοθούν φέτος τα μόρια και τι θα προβλέπει η απόφαση

dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη