Αποφάσεις ΠΕΔ κατα τη συνεδρίαση 29/7/2014


Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν:
 
1) Διαχείριση απορριμμάτων –Ενημέρωση & εξελίξεις
 
Ο κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης, Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, για τις εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι:
 
α) Υπογράφτηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις τρεις (3) θέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των κέντρων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια ανά περιφερειακή ενότητα, που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο εταιρεία του έργου.
 
β) Ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ , ως αρμόδιος φορέας, υπέβαλε φάκελο για την αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
 
2) Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας
 
Κατά τη συζήτηση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας και συγκεκριμένα του αιτήματος του Δήμου για μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας του από τον ΦΟΔΣΑ, το Δ.Σ. της ΠΕΔ ομόφωνα αποφάσισε το θέμα να παραπεμφθεί προς συζήτηση σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.


 

3) Διοικητικά και οικονομικά θέματα

 

Για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις.

 

4) Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ Πελοποννήσου σε Επιτροπές & Συμβούλια

 

Με ομόφωνες, επίσης, αποφάσεις ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ με τους αναπληρωτές τους σε Επιτροπές και Συμβούλια Περιφερειακού και Νομαρχιακού Επιπέδου.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

 

Παναγιώτης Ε. Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη