Περιοδεία του ΚΚΕ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

 Να ξεσηκωθούν και σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν τείχος αντίστασης και ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», κάλεσε τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, όπου περιόδευσε, ο Νίκος Γόντικας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. 

Ο Νίκος Γόντικας επισκέφθηκε στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, μαζί με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας. Μίλησε στους εργαζόμενους σημειώνοντας ότι ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα Ενέργειας, που προωθείται εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις. Εξήγησε ότι η απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας προωθείται για την ενίσχυση των κερδών ιδιωτικών ομίλων που επενδύουν στον τομέα αυτόν, σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης, των συμφερόντων των εργαζομένων και της αξιοποίησης των εγχώριων ενεργειακών πηγών.
Τόνισε ακόμα ότι δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα των αυταπατών που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μην εμπιστευθούν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που χρόνια τώρα είτε σιώπησαν, είτε συναίνεσαν και στήριξαν ενεργητικά την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας. Αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από την απελευθέρωση της Ενέργειας και τη μετοχοποίηση και τριχοτόμηση της ΔΕΗ, τις τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια και το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων.
Τέλος, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, τη μόνη που συμφέρει το λαό, για Ενέργεια και ΔΕΗ κοινωνικοποιημένες, για ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα υλοποιεί τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας, θα εξασφαλίζει φτηνό ρεύμα για το λαό, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Προϋπόθεση γι' αυτό, τόνισε, αποτελεί η αποδέσμευση από την ΕΕ, με την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του λαού.
* Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ», την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη