Το «ΠΟΤΑΜΙ» του Γιάννη Θεοδωράκη παραμένει θολό!

Ο καιρός περνάει πολύ εύκολα, χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν!
          Ένα από τα θύματα αυτού του αδηφάγου περάσματος του χρόνου, τείνει να γίνει και το νεοσύστατο κόμμα του Γιάννη Θεοδωράκη, το γνωστό σε όλους μας ως «Ποτάμι»!
          Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνει το συνέδριό του, για να δούμε και να μάθουμε τι τέλος πάντων πρεσβεύει αυτό το κόμμα!
          Εκείνο που είναι πολύ ευδιάκριτο από τις πρώτες ώρες του συνεδρίου, είναι το γεγονός ότι όπως ο αρχηγός του, έτσι και πολλοί σύνεδροι καθόντουσαν στο πεζοδρόμιο, παρά στις πλαστικές καρέκλες που είχαν απλώσει σε μία πλατεία, επιδιώκοντας έτσι να δείξουν τη διαφορετικότητά τους!
          Όμως επί της ουσίας, παρά τις πρώτες τοποθετήσεις των δύο Ευρωβουλευτών και του ίδιου του αρχηγού στη συνέχεια, δεν έγινε αντιληπτό τι ακριβώς είναι, τι πρεσβεύει και που το πάει αυτό το κόμμα!


          Πολύ σωστά έλεγαν κάποιοι παρατηρητές, ότι πολύ δύσκολα θα καταλάβουμε τι ακριβώς είναι και τι θέλει αυτό το κόμμα, γιατί αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ιδρύθηκε!
          Όμως εμείς που παραμένουμε παρατηρητές των εξελίξεων στη χώρα μας, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε προς τα πού θα πάει, αφού  με τη βοήθεια μόνο και μόνο του χρόνου που πέρασε, συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία όπως:
          1ο     Ήδη ο κος Θεοδωράκης υποστήριζε, όπως ο ίδιος δήλωσε, ως Περιφερειάρχη Αττικής τον κο Σγουρό, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και της μισής Ν.Δ!
         2ο     Επίσης υποστήριζε, πάντοτε με βάση δηλώσεις του, τον κο Καμίνη ως Δήμαρχο Αθηναίων, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Ν.Δ στον 2ο γύρο!
          3ο     Έγιναν δεκτά από το κόμμα του, τα περισσότερα στελέχη της διαλυθείσας σύμπραξης των δύο δεξιών κομμάτων, της «Δράσης» και της «Δημιουργία ξανά» που κατέβηκαν στις πρόσφατες Ευρωεκλογές με την ονομασία  « Γέφυρες», με πρόεδρο τον γνωστό σε όλους μας, για τις ακροδεξιές ιδέες του Τζήμερο, που είχε ως υπαρχηγό τον Σταυρίδη, ο οποίος βέβαια έχει γίνει μακαρίτης, αλλά πρόφθασε να χρηματίσει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και παραχώρησε όπως-όπως και όσο-όσο, τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτη και στη συνέχεια απολάμβανε τα ταξιδάκια του με το ιδιωτικό τζέτ του ευεργετηθέντος «επενδυτή»!
          4ο     Το σοβαρότερο είναι που τάχθηκε με δήλωσή του, ο ίδιος ο Θεοδωράκης, που είναι και επίσημος πλέον πρόεδρος του κόμματος, υπέρ της πώλησης σε ιδιώτες της «Μικρής ΔΕΗ», που είναι προαπαιτούμενη δέσμευση στους δανειστές μας από τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, προκειμένου να πάρουμε μία δόση του δανείου!
          5ο     Τέλος και το πιο πρόσφατο, όπως ο ίδιος δήλωσε στο πρωϊνό του MEGA σήμερα, θα ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάποιο προτεινόμενο από τον Σαμαρά πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, προκειμένου να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, που φανερώνει την ταύτιση απόψεων στο θέμα αυτό με τους συγκυβερνώντες! Τους γαντζωμένους δηλαδή στην εξουσία, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που διαπράττουν καθημερινά, σε βάρος του Ελληνικού λαού!
          Χρειάζονται περισσότερα, για να καταλάβει ο καθένας μας, τι είναι αυτό το κόμμα που τυγχάνει της ασυλίας και της υποστήριξης των καναλαρχών και των βαρόνων του ημερήσιου τύπου;;;;
          Χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβει ο καθένας μας, γιατί έγινε, όπως έγινε, παραμονές των Ευρωεκλογών και πόσο υποστηρίχθηκε και διαφημίστηκε, προκειμένου να γίνει το ανάχωμα  στη ροή και στο ρεύμα που υπήρχε προς τον ΣΥΡΙΖΑ;;;
          Καλύτερος όμως μάρτυρας και καλύτερη απόδειξη για όλα τα παραπάνω, είναι και θα είναι αυτός ο μεγάλος αλήτης της καθημερινής μας ζωής, ο χρόνος!
          Αυτός που δεν υπολογίζει τίποτα, δεν σέβεται τίποτα, δεν υποτάσσεται σε τίποτα, δεν συμμαχεί με κανέναν, παρά ξεσκεπάζει τους πάντες και τα πάντα και βάζει τον καθένα μας μπροστά στις πράξεις του, μπροστά στα λόγια του και φυσικά μπροστά στις ευθύνες του!
 
Τρίπολη  1-7-2014                                      Τάσος  Παπαζαχαρίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη