Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες ημερίδες χθές του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας!!

Με ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε την ημερίδα.

Έγινε παρουσίαση της βιωματικής εργασίας των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Τριπόλεως



Πραγματικά η χθεσινή Ημερίδα του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Αρκαδίας με θέμα την "Σεξουαλική Ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των έφήβων" ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς.

Στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης γονείς, δάσκαλοι και μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα από την αρχή έως το τέλος της.

Για το κέντρο και τον ρόλο του στην κοινωνία μίλησε η κ. Μπεντεβή Αναστασία - Κοινωνιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Αρκαδίας.

Έπειτα μια βιωματική εργασία "Στηρίζομαι στα πόδια μου" από τους μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Τριπόλεως και τα αποτελέσματά της παρουσίασαν οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές. Ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακή και άριστη!!

Τέλος μέσα από εισήγηση και συζήτηση με το κοινό ο καλεσμένος κ. Κίσσας - Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής , εξήγησε πως πρέπει πρώτα η οικογένεια να κάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά μέσα από το πέρασμα τους στα διάφορα στάδια νηπιακής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.
Μίλησε αναλυτικά για το κάθε στάδιο και το πως πρέπει να μιλάμε στα παιδιά για το σεξ.


















 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη