Ο καταρρόϊκός πυρετός χτύπησε και την Αρκαδία!! Συνάντηση Παυλή με κτηνοτρόφους

Συνάντηση Δημήτρη Παυλή με κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση καταρροϊκού πυρετού.

Ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Αρκαδίας  δηλώνει ότι η Περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα για το πρόβλημα!

Εχουν αρχίσει τα κοράκια να τρώνε τα ζώα.

Δεν υπάρχει ανησυχία για μετάδοση ιού από το κουνούπι στον άνθρωπο!

Σε καραντίνα τα κοπάδια!


Συνάντηση με τους τοπικούς κτηνοτρόφους  είχε ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Τρίπολης αλλά και η Περιφέρεια μέχρι σήμερα και δυστυχώς κατά κοινή ομολογία άργησαν κατά 6 μήνες.

Η αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα μιας και ο πρωτογενής τομέας της Αρκαδίας είναι η κτηνοτροφία! Πρώτο κρούσμα υπήρξε στις Κολλίνες. Και κάθε μέρα η Κτηνιατρική υπηρεσία βεβαιώνει νέα κρούσματα.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής είπε ότι το πρόβλημα κάθε μέρα μεγαλώνει , οι αντιδράσεις ήταν καθυστερημένες γιατί από αρχές Γενάρη γνώριζαν το πρόβλημα.
Δεν κινδυνεύει ο άνθρωπος , δήλωσε ο νέος Δήμαρχος, δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο.
"Ο κόσμος πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα και στα παράγωγα και μειώνεται η κατανάλωση και η ζήτηση , θα μηδενιστεί και το εκμεταλλεύονται κάποιοι. "

Ο τεως Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Αρκαδίας  Μπαρουξής δήλωσε ότι η Περιφέρεια δεν κάνει τίποτα παρά λόγια για το θεαθήναι. Είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και να βγαίνουν στα κανάλια.
"Τι θα τα κάνουν τα λεφτά που λένε ότι έχουν; Ας λύσουν το πρόβλημα"
Ομολογουμένως τα φάρμακα κοστίζουν πολύ για τους ψεκασμούς. Τόσους μήνες κώφευαν. Μόνο η Κτηνιατρική Υπηρεσία ενδιαφέρεται αλλά δεν μπορεί μόνη της η οποία κάνει ενημέρωση στους κτηνοτρόφους. Οι βουλευτές δεν μας έχουν δώσει καμία απάντηση τι θα γίνει ούτε το Υπουργείο!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη