O Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος ΦΟ.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης παραβρέθηκε στην 8η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟ.Δ.Σ.Α


O Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος ΦΟ.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης παραβρέθηκε στην 8η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟ.Δ.Σ.Α που πραγματοποιήθηκε 4 και 5 Ιουλίου με θέμα: « Οι ΦΟ.Δ.Σ.Α και τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη νέα προγραμματική περίοδο» .

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα για τα έργα και τις πολιτικές διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 με την συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αντάλλαξαν εμπειρίες και προτάσεις για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι ομιλίες και οι προτάσεις για το έργο της διαχείρισης όπως και η ενημέρωση για τα νέα δημοτικά συστήματα μηδενικών αποβλήτων, για τις χρηματοδοτήσεις και το πολύπλευρο έργο των ΦΟΔΣΑ .

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας συντονισμού και διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ενώ  εκ μέρους του Υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη τοποθετήθηκε ο συνεργάτης του κ. Βασίλειος Λιόγκας ο οποίος αναφέρθηκε στην νέα πολιτική του ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση των στερεών αποβλήτων που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου, στην προσέλκυση επενδύσεων και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη