Ο Αστέρας νίκησε 3-1 την Μάιντς στην Τρίπολη και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 3-1 της Μάιντς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" χάρη σε δυο γκολ του Μάτσα και ένα του Ντε Μπλάσις και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ του Europa League. Παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Βεργέτη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (83' Σανκαρέ), Κουρμπέλης, Ρόλε, Μουνάφο (58' Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29' Ουσέρο), Μάτσα, Ντε Μπλάσις
ΜΑΙΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνκσι, Νοβέσκι, Μπελ, Παρκ (74' Ντίας), Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Μόριτς, Μάλι (85' Σότο), Κου (69' Χάρα), Οκαζάκι

Γκολ: 30' Ντε Μπλάσις, 68'-87'  Μάτσα/40' Κου
Κίτρινες Κάρτες: 38' Παντελιάδης, 58' Μάτσα, 58' Λουι/23' Μπάουμγκαρτλινγκερ, 44' Νοβέσκι, 56' Μόριτς
 

Έδειξε με το καλημέρα ότι δεν τους φοβάται

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξε στην Μάιντς ότι δεν την φοβάται. Αρχικά στο 5' σουτ του Ρόλε έφυγε έξω και εν συνεχεία στο 7' ο Ντε Μπλάσις από κοντά δεν βρήκε την μπάλα σε φάουλ από τα αριστερά για να την στείλει στα δίχτυα. 
Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 29' αποχώρησε ο καλύτερος παίκτης του πρώτου αγώνα ο Μπαντιμπανγκά και στην θέση του πέρασε ο Ουσέρο.
Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ και μάλιστα τι γκολ από τον Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός βρέθηκε πλάγια αριστερά σήκωσε το κεφάλι για να κάνει σέντρα σουτ η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ρόλε βρέθηκε σχεδόν στην ίδια θέση και επιχείρησε να προλάβει αυτή τη φορά την έξοδο του Κάριους ο οποίος έδιωξε με τον ώμο.
Πρώτη φάση με γκολ στο 40' για την Μάιντς
Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 40' ουσιαστικά δεν είχαν δεχτεί καμία φάση από την Μάιντς που ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Κου στο 40' πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε δυο αντιπάλους και με ωραίο σουτ από πλάγια έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και μέχρι την λήξη του ματς είχαν δυο καλές στιγμές. Αρχικά στο 44' σε αντεπίθεση με σουτ του Μπροζίνσκι να φεύγει κόρνερ και με την εκτέλεση του ο Μπελ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους και οι Γερμανοί ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως έκλεισαν το πρώτο με δοκάρι. Ήταν το 59' όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκάι η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση καθώς στο 65' ο Λούι βγήκε πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα ο Μάτσα πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Κάριους να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντε Μπλάσις έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Μάιντς έδιωξε με τα πόδια.
Πάλεψε για την πρόκριση και την πήρε
Τρία λεπτά αργότερα όμως οι παίκτες του Αστέρα έκρυψαν την μπάλα και έφτασαν στο γκολ. Ο Μπακασέτας έκανε ωραία το 1-2 με τον Ντε Μπλάσις ο οποίος βγήκε τετ α τετ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε τον επερχόμενο Μάτσα ο οποίος με πλασέ κέρδισε Κάριους δίνοντας προβάδισμα στους Αρκάδες και ελπίδες πρόκρισης. 
Οι ποδοσφαιριστές της Μάιντς προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 70' ο Οκαζάκι βγήκε με τον Θεοδωρόπουλο και υπό την πίεση του Ζησόπουλου έσκαψε από πάνω του την μπάλα αλλά ο Αστέρας στάθηκε τυχερός καθώς αυτή βασανιστικά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε έξω.
Ο Αστέρας συνέχιζε να ψάχνει το γκολ και στο 83' ο Βεργέτης έκανε μια ακόμα κίνηση καθώς πέρασε τον Σανκαρέ ως σέντερ φορ προκειμένου να πάρει μια κεφαλιά και να βοηθήσει στα στημένα. Με το καλημέρα στο ματς ο Σενεγαλέζος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 86' όμως ο Λούι έκανε την σέντρα από το χώρο του κέντρου ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πλάγια αριστερά στον Μάτσα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε σκορ πρόκρισης στον Αστέρας Τρίπολης.

http://www.sport24.gr/football/omades/AsterasTripolis/asteras_tripolhs-maints_3-1.2963763.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη