Ο Αστέρας έγραψε ιστορία…

NM1_5177
Η 28η Αυγούστου είναι πλέον η μεγαλύτερη και ιστορικότερη (μέχρι την επόμενη) ημερομηνία στη μέχρι σήμερα πορεία του Αστέρα, καθώς μπορεί να ηττήθηκε στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» 3-1 από την Μακάμπι, αλλά έγραψε ιστορία παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του και μάλιστα παλικαρίσια το εισιτήριο πρόκρισης για τους ομίλους του EUROPALEAGUE.
NM1_5039
Μπορεί το παιχνίδι να απέκτησε χαρακτήρα-θρίλερ από το 76ο λεπτό και έπειτα, όταν η Μακάμπι προηγήθηκε με 3-1 και να κυνήγησε την μεγάλη ανατροπή, αλλά Αστέρας ήταν συνεπής στο αποψινό ραντεβού με την ιστορία και το όνειρο των ομίλων έγινε πραγματικότητα και το άστρο του έλαμψε στην Κύπρο και από εκεί σε όλη την Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, ο Αστέρας έκανε ένα πρωτοφανές κατόρθωμα για Ελληνική ομάδα, αφού έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας μας που μπήκε στους ομίλους του EUROPALEAGUE έχοντας ξεκινήσει την προσπάθεια του μέσα Ιουλίου και από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Ο Αστέρας έγραψε ιστορία λοιπόν στη Λάρνακα όπου είχε την συμπαράσταση των δικών του φιλάθλων, αλλά και των Κυπρίων που ήθελαν να δουν μία Ελληνική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο πρόκρισης στους ομίλους του EUROPALEAGUE. Οι 300 φίλοι της ομάδας στάθηκαν στο πλευρό του στις δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης και στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, πανηγυρίζοντας την ιστορική πρόκριση.
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε απόψε το έργο που είχε ξεκινήσει πριν μία εβδομάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με το 2-0 να αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για το εισιτήριο πρόκρισης στους ομίλους και ταυτόχρονα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Μακάμπι. Το γκολ που σημείωσε ο Γκόιαν στο 23ο λεπτό, έκανε το έργο των γηπεδούχων πολύ δύσκολο και στο τέλος ήταν αυτό, το εκτός εδρας, που χάρισε την μεγάλη πρόκριση.
Αναλυτικά οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού:
Στο 3ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα, όταν το απευθείας φάουλ του Ρόλε έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάν Πάμπλο. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 8ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε και πάλι την εστία της Μακάμπι, όταν ο Ντε Μπλάσις έβγαλε την πάσα στον Μάσα, που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
NM1_5083Στο 9ο λεπτό το σουτ του Μπεν Μπασάτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο καλά τοποθετημένος Θεοδωρόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ απειλώντας και πάλι την εστία του Αστέρα.
Στο 19’ ο Αστέρας απείλησε και πάλι, όταν ο Μάσα έβγαλε μόνο τον Ντε Μπλάσις στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του αρχηγού του Αστέρα από πλάγια θέση απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Μακάμπι.
Στο 23’ άνοιξε το σκορ ο Αστέρας, όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ρόλε, ο προωθημένος Γκόιαν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει αυτή τη φορά Χουαν Πάμπλο (0-1).
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζάχαβι έβγαλε με εξαιρετικό τρόπο την ασίστ στον Μπαντάς, που μόνος του μέσα από την μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα (1-1).
Στο 43’ ο Μάσα έκανε εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Μακάμπι, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μακάμπι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντε Μπλάσις έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα, αφού στο 54’ η Μακάμπι κέρδισε πέναλτι, με τον Ζάχαβι να εκτελεί την «εσχάτη των ποινών» και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Στο 75’ ο Πρίτσα με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου κάνοντας το 3-1, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Πρίτσα πλάσαρε άουτ από ευνοική θέση.
Στο 90’ ο Ζάχαβι σούταρε με πολύ δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούσει όσο έπρεπε για να βρει η μπάλα το δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις ο Πάρα σούταρε με δύναμη από το κέντρο, αφού η εστία της Μακάμπι ήταν κενή επειδή ο Χουάν Πάμπλο είχε προωθηθεί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το τέρμα των γηπεδούχων. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να γίνονται ένα κουβάρι στο γήπεδο του «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στη συνέχεια να πηγαίνουν στην κερκίδα που κάθονταν οι φίλοι της ομάδας και να κάνουν το καθιερωμένο σε αυτές τις περιπτώσεις «όλε»
Διαιτητής: Ντενίζ Αγιετίκιν (Γερμανία)
Μακάμπι: Χουάν Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Κάρλος Γκαρσία, Γέινι, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Μίκχα, Ιγκεμπόρ (61’ Μπεν Χαίμ), Μπεν Μπασάτ (72’ Πρίτσα), Μπάντας (84’ Ραντί).
Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μάσα (59’ Τιε Μπι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (86’ Πάρα), Ρόλε (76’ Σανκαρέ), Μουνάφο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη