ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΣΟΥ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Κάποια στιγμή ρώταγα στην Τρίπολη αν υπάρχει Λαογραφικό Μουσείο... Δημοτικό δεν υπάρχει.. Ιδιωτικό, ναι υπάρχει! Είναι του συμπολίτη μας Τάσου Μπιρμπίλη και βρίσκεται στην οδό Χρονά 18 - Τρίπολη. Κομμάτια από το παρελθόν έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τόπο ώστε η παράδοση και οι μνήμες να μη χαθούν με την πάροδο του χρόνου. Φτιαγμένα στο χέρι από τους τότε τεχνίτες. Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια όπως ταψιά, τετζερέδες, τέσες, ντουένια κλπ πράγματα της καθημερινής ζωής τα παλιά τα χρόνια. Η συλλογή του απλώνεται τόσο εσωτερικά όσο και στον εξωτερικό χώρο. σε μια επίσκ
εψη μου εντυπωσιάστηκα και φυσικά θυμήθηκα την γιαγιά μου. Ο κύριος Τάσος ευγενέστατος με μεγάλη μόρφωση εξηγούσε τα πάντα.
Βέβαια καλό θα ήταν να υπήρχε ένας χώρος από τον Δήμο Τρίπολης ώστε να απλωθούν πιο πολύ τα κομμάτια που ολοένα αυξάνονται αλλά.... αλλά.... (ο Δήμος δεν έχει δείξει το ενδιαφέρον).

Ωστόσο η έκθεση αυτή είναι ανοιχτή κάθε μέρα για όλους είτε σχολεία είτε ιδιώτες και  ο κύριος Τάσος Μπιρμπίλης είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και όλους τους φίλους της λαογραφίας.

Μετά τις 12 το μεσημέρι λοιπόν κάντε μια βόλτα απο εκεί ή μια Κυριακή και θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα του Λαογραφικού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη