Ξεκίνησε η τοποθέτηση του «Μνημείου των Προσφύγων» στην πλατεία Φιλικών. Ολοκληρώνεται και η διαμόρφωση της πλατείας



Υπό την επίβλεψη του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 7 Αυγούστου η τοποθέτηση του «Μνημείου των Προσφύγων» στην Πλατεία Φιλικών, στην Τρίπολη.

 

Ένα ακόμα αίτημα του συλλόγου Φιλικών ολοκληρώνεται.

 

Η πλατεία Φιλικών θα αποκτήσει σε λίγες ημέρες ένα μοναδικό στην Ελλάδα μνημείο, το «Μνημείο των Προσφύγων».

 

Το έργο υλοποιείται με πρωτοβουλία και δωρεά του Γιώργου Καραγιάννη, γνωστού Έλληνα παραγωγού του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

 

Ο Γιώργος Καραγιάννης, γόνος οικογένειας προσφύγων και κάτοικος της περιοχής τα πρώτα χρόνια της ζωής του, με την προσφορά του μνημείου τιμά τους προγόνους του και τις ρίζες του.

 

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Κούρος.

 

Ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε και σε μερική ανάπλαση της πλατείας, προκειμένου να αναδειχθεί το μνημείο, αλλά και για να δώσει περαιτέρω αξία στην περιοχή.

 

Η περιοχή των Φιλικών, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αναβαθμίζεται χάρη στο μεθοδικό έργο της Δημοτικής Αρχής.

 

Μετά την πλήρη ανάπλαση του γηπέδου της Κάρτσοβας, τη λειτουργία των φαναριών στο 1ο γυμνάσιο, τη διάνοιξη οδών, την επέκταση του δικτύου ύδρευσης Φιλικών, τη δρομολόγηση των κινήσεων εκείνων για την αγορά και αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη, το μνημείο των προσφύγων έρχεται να προστεθεί στις καίριες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Φιλικών.

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη