Γιάννης Σμυρνιώτης προς Παυλή και Βόσνο: Που είναι τα εισπραχθέντα τέλη του Δήμου Τεγέας από το πανηγύρι και προς τα πού κατευθύνθηκαν;


«Γιάννης Σμυρνιώτης προς Παυλή και Βόσνο:

.Που είναι τα εισπραχθέντα τέλη του Δήμου Τεγέας από το πανηγύρι και προς τα πού κατευθύνθηκαν;

Tι ανταπόδοση είχε των μίσθωμα των 14.000€ που σπαταλούσε ο Δήμος Τεγέας σε χώρο του πανηγυριού; Στους απολογισμούς δεν φαίνεται τίποτα»

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξή του σήμερα Τετάρτη, 13/08/2014, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Τρίπολης τις τελευταίες ημέρες, καθώς επίσης απάντησε και στις δηλώσεις του Δημήτρη Παυλή

 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Σμυρνιώτη:

 

« Πρέπει να αναφερθώ σε κάποια θέματα και εν τέλει να απαντήσω σε αυτά που αναφέρθηκε ο κος Παυλής στην πρόσφατη συνέντευξή του.

 

Σχετικά με την απόφαση της ένστασης και της αντίστοιχης αντένστασης που εκδικάζονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα και αναμένουμε την Δικαστική απόφαση, παρά το γεγονός ότι ο  κος Παυλής προσπαθεί με κάποιες διαρροές να προδικάσει το αποτέλεσμα. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί και φυσικά θα πρέπει να εννοούμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Επί της ουσίας της εκδίκασης της ένστασης,  δεν είχαμε λόγο να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη αν δεν είχαμε ενδείξεις παρατυπιών και παρανομιών, τόσο στη διαδικασία ανακήρυξης των συνδυασμών, όσο και για την εν γένει εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα αυτης.

Με την κατάθεση της ένστασής μας, ο κος Παυλής ανέφερε ότι σε ενδεχόμενο νέων εκλογών ο συνδυασμός που θα αποκλειστεί θα είναι ο δικός μας. Παρά το γεγονός αυτό, ουδεμία τέτοια αιτίαση υπάρχει στα υπομνήματα που κατέθεσε και προφανώς αυτός ο λόγος ήταν και πάλι αίολος.

Ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας γιατί πρέπει ο κόσμος όλος να γνωρίζει τι έγινε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και φυσικά αν χρειαστεί θα το εξαντλήσουμε φτάνοντας μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

 

 

Για τον ορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα

Ακούσαμε την ανακοίνωση του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Προφανώς να εντάσσεται στη διαδικασία επηρεασμού της κοινής γνώμης για τη σιγουριά της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Στο άκουσμα του ονόματος του νέου Γενικού Γραμματέα, του κου Σωτήρη Καπόγιαννη, για μένα η επιλογή είναι απογοητευτική.

Ως πολίτης θα περίμενα, ως ενδεχόμενα νέος Δήμαρχος να φέρει και κάτι καινούριο, όπως επικαλείται και όχι να παρουσιάσει ένα συνταξιοδοτημένο στέλεχος του δημοσίου, ο οποίος αφήνει την παρουσία του ως αιρετός και επανέρχεται ως μετακλητός υπάλληλος στο Δήμο.

Τον κο Καπόγιαννη τον γνωρίζω και από την κοινή μας πορεία, ως μέλος της παράταξής μου και συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας και για κάποιο διάστημα ως προέδρου με δική μου πρόταση.

Η κίνηση αυτή κάνει σαφές ότι ούτε και η συμφωνία τους δεν ήταν τόσο φρέσκια και για εμένα τώρα εξηγούνται κάποιες συμπεριφορές της Δημοτικής Κοινότητας.

 

 

Για το χώρο στο γραφείο

Έχω πολλάκις επισημάνει και έχω απαντήσει και εγγράφως στο αίτημά του ότι εδώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος.

Χώρος υπήρχει παλιότερα για τις παρατάξεις, δεν χρησιμοποιήθηκε και εκεί εγκαταστάθηκαν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου που δημιουργήσαμε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις απαξιώσει.

Οι Κοινωνικές δομές λειτουργούν και χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες, αφού και με την κοινωνική εισφορά έχουμε πρόσθετα έσοδα, αλλά υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες και επιχειρήσεις που κατά διαστήματα εισφέρουν ώστε να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές.

Συνεπώς για μια ακόμα φορά προσπαθεί ο κος Παυλής να δημιουργήσει εντυπώσεις.

 

 

Για το πανηγύρι Τεγέας και Λεβιδίου

Τη Δευτέρα ψηφίστηκαν οι δύο κανονιστικές αποφάσεις για τη λειτουργία των πνηγυριών Τεγέας και Λεβιδίου, οι οποίες είχαν έρθει προς μελέτη αμέσως μετά τις εκλογές.

Στις 15/05/2014 άλλαξε άρδην το θεσμικό πλαίσιο για το στάσιμο εμπόριο και τις εμποροπανηγύρεις. Μέχρι και πριν 1 μήνα εκδίδονταν συνεχώς διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

Πέρασε ο κανονισμός από τις απαραίτητες επιτροπές και ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς την Παρασκευή ο κος Παυλής και οι σύμβουλοί του, προτίμησαν να ασχοληθούν με κάτι άλλο και έτσι δεν ήρθαν στο συμβούλιο και δεν υπήρξε η σχετική απαρτία.

Το συμβούλιο ορίστηκε εκ νέου για τη Δευτέρα, οπότε και με την προβλεπόμενη από το νόμο απαρτία, ψηφίστηκε ο κανονισμός.

 

Σχετικά με την ουσία όμως, γιατί όλα τα άλλα είναι μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στο Δήμο της Τρίπολης και σε αυτό συνέβαλε και ο κος Τζιούμης με τη στάση του. 

 

Το πανηγύρι της Τεγέας λειτουργεί σωστά μόνο τα τελευταία 3 χρόνια, που καταφέραμε και συμμαζέψαμε λίγο την κατάσταση η οποία με τον προηγούμενο Δήμο Τεγέας  ήταν ανεξέλεγκτη.

 

Επιβάλαμε και εισπράξαμε τα τέλη και τα επιστρέφουμε στην τοπική κοινωνία.

Τρανό παράδειγμα, το γήπεδο της Τεγέας που ήδη προχωρά υλοποιείται με έσοδα από τα τέλη του πανηγυριού, ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, όπως στην Κάρτσωβα.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τον κο Παυλή και τον κο Βόσνο που είναι τα εισπραχθέντα τέλη του Δήμου Τεγέας και προς τα πού κατευθύνθηκαν, γιατί στους απολογισμούς δεν φαίνεται τίποτα.

 

Και να ρωτήσω και ακόμα κάτι.

Όταν αναλάβαμε, βρήκαμε μια μίσθωση στο χώρο της εμποροπανήγυρης με ποσό 14.000€ το χρόνο. Τι ανταποδοτικό είχε ο Δήμος Τεγέας από τη μίσθωση αυτή; Γιατί εμείς δεν βρήκαμε να έχει καμία ανταπόδοση»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη