6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
                 «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ»

 

                                     19-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Aegina Marathon Challenge 42χμ με διαφορετικές διαδρομές σε μοναδικές περιοχές της Αίγινας.
3 Αγώνες , 1 για κάθε μέρα αρχίζοντας από την κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με 16χμ την πρώτη μέρα.
Την μαγευτική Πέρδικα με 5χμ για δρομείς και 1.5χμ για περιπατητές τη δεύτερη μέρα.
Την Πόλη της Αίγινας με τα νεοκλασικά κτήρια με 21χμ για δρομείς και ποδηλάτες την τρίτη μέρα.


Ένας αγώνας, αφιερωμένος σε εκείνον που ηττήθηκε στη μάχη με τη ζωή, αλλά άφησε παρακαταθήκη σ' όλους εμάς την αξία της θέλησης να συνεχίζει κάποιος ακόμη κι όταν οι δυνάμεις του τείνουν να τον εγκαταλείψουν! Γιατί όλα έχουν ένα σκοπό κι αυτό το γνώριζε ο Γιώργος Κωστάκος, του οποίου τ' όνομα πια, αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο στην "αλυσίδα" των αγώνων που διεξάγονται στη γενέτειρά του, την Αίγινα, αθλητικές διοργανώσεις προς τιμή του αδικοχαμένου παλικαριού που έφυγε τόσο νωρίς. Ο Μαραθώνιος που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος υποστηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο του εγκεφάλου, την ασθένεια από την οποία νικήθηκε ο Γεώργιος Κωστάκος, ο Αιγινίτης ηθοποιός και συγγραφέας του Μπρόντγουεϊ που διέπρεψε στη Νέα Υόρκη.
Πάντως, το 1ο Aegina Marathon Challenge 3 Ημέρες 1 Μαραθώνιος κι ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος  Αίγινας «Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος», αποδεικνύονται ένα πραγματικό τεστ προετοιμασίας για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών στις 9 Νοεμβρίου 2014.


Σ' όλες τις διαδρομές θα διατίθενται από τους Διοργανωτές παγωμένα νερά και ισοτονικά, ενώ στον τερματισμό της κάθε διαδρομής, οι αθλητές θα λαμβάνουν μία οικολογική τσάντα με σνακ, δώρα κι αναμνηστικά, καθώς μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής των αγώνων.

Στη διοργάνωση υπάρχει άρτια κάλυψη από Ιατρούς και συνοδευτικά Ασθενοφόρα, όσο κι από Ραδιοτηλεπικοινωνίες, αλλά και Μοτοσυκλετιστές, συνοδούς ασφαλείας των αθλητών.

Εάν δεν επιθυμεί κάποιος να τρέξει, μπορεί να συμμετέχει με ποδήλατο. Παράλληλες εκδηλώσεις  και δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί καθημερινά στις κατά τόπου περιοχές των αγώνων.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα για όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν είναι:
  1. Ο πρώτος αγώνας του «Aegina Marathon Challenge 3 Ημέρες 1 Μαραθώνιος 42Χλμ» των 16 χλμ., θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, με Αφετηρία και Τερματισμό την Αγία Μαρίνα. Ώρα εκκίνησης στις 18.00 το απόγευμα.
  2. Ο δεύτερος αγώνας του «Aegina Marathon Challenge 3 Ημέρες 1 Μαραθώνιος 42Χλμ» των 5 χλμ., θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, με Αφετηρία και Τερματισμό την Πέρδικα. Ώρα εκκίνησης στις 18.00 το απόγευμα. Η διαδρομή θα επαναληφθεί 3 φορές για να συμπληρωθούν τα 5 χλμ. (Στην ίδια διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν και Περιπατητές που θα καλύψουν περίπου την απόσταση των 1.600μ.).
  3. Ο τρίτος αγώνας του «Aegina Marathon Challenge 3 Ημέρες 1 Μαραθώνιος 42Χλμ» των 21Χλμ ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα και τον 6ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Αίγινας «Γεώργιος Κωστάκος», θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, με Αφετηρία και Τερματισμό την Αίγινα. Ώρα εκκίνησης στις 10.30 το πρωί. (Στην ίδια διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν και ποδηλάτες που θα καλύψουν την απόσταση των 21χλμ.)
Η μετακίνηση των αθλητών στις κατά τόπους περιοχές των αγώνων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων), Δήμος Αίγινας, ΟΑΚ Αίγινας,  Γυμναστήριο ΝΑΜΑ, Λέσχη Μοτοσυκλέτας VARADERO CLUB HELLAS, Σωκράτης Δούκας (Χειρουργός/Επειγοντολόγος), Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Επίσημη Ιστοσελίδα
www.aeginamarathon.gr, όπου καθημερινά γίνονται και νέες ανακοινώσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932541661 κ. Νίκος Κωστάκος.

  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη