Δημήτριος Σωτηρόπουλος: "Αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους να μείνει η πόλη καθαρή χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος"

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει κάνει την επανεμφανισή του το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Τρίπολης. Ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και δυστηχώς κληρονόμησε η νυν δημοτική αρχή.

Όλοι θέλουμε να περπατάμε στην πόλη μας και να είναι καθαρή. Αντί για αυτό, συναντάμε τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών , που εκτός από άσχημη εικόνα για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες , αποτελούν εστία μόλυνσης της δημόσιας υγείας.

Οι δημότες συμφωνούν να γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών αρκεί η μεταφορτωσή τους να μην γίνεται στην γειτονιά τους, στην πόρτα τους, στο χωριό τους.
Τέτοιες λογικές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η επιλογή του δημάρχου να γίνεται η μεταφόρτωση σε διαφορετική τοποθεσία καθημερινά, κάτι το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, είναι λύση προσωρινή και αναγκαστική. Απαραίτητη όμως και αναγκαία για να αποσυμφορηθεί η πόλη και τα χωριά.
Από τη στιγμή που ακολουθεί καθαρισμός της εκάστοτε τοποθεσίας, απομακρύνεται και ο κίνδυνος για την δημόσια υγιεινή. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους να μείνει η πόλη καθαρή χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος.
Η προσωρινή λύση της μεταφόρτωσης σε δημοτικό χώρο έχει ως αποτέλεσμα της εξοικονόμηση χρημάτων, όπως και επίσης την μη επιβάρυνση μόλυνσης του περιβάλλοντος. Από τη στιγμή που πρέπει να αναμένουμε ένα μήνα για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την μεταφορά/ μεταφόρτωση στο Τουρκοδένδρι , μοναδική λύση είναι να γίνεται η μεταφόρτωση στον δρόμο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή φρόντισε τα σκουπίδια να μεταφέρονται σε ιδιόκτητο ενοικιαζόμενο χώρο που τελικά μετατράπηκε σε χωματερή από την συσσώρευση των ποσοτήτων. Δεν υπήρξαν στην Αγ. Τριάδα περιβαντολλογικές μελέτες και όλοι γνωρίζουμε πως ακριβώς γύρω από αυτόν τον χώρο βρίσκονται κατοικημένα σπίτια και καλλιεργήσιμα χωράφια όπως και υδροφόρος ορίζοντας.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος μας καθημερινά δίνει αγώνα ΄για  να κλείσει νόμιμα το εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα , που "κληρονόμησε" από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν έκανε τίποτα για να το λύσει οριστικά αλλά με παράνομες τακτικές οδήγησαν τον Δήμο στην σημερινή κατάσταση.

Δημήτριος Παναγ. Σωτηρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη