Ανακοινωση Λαϊκης Συσπείρωσης Δήμου Τρίπολης για τα σκουπιδια στο Δήμο‏


Κάθε φορά που οι κάδοι απορριμμάτων στην Τρίπολη (και όχι μόνο) ξεχειλίζουν από σκουπίδια η μπόχα που αποπνέουν δεν προέρχεται μόνο απ’ αυτά.

Είναι και η μπόχα του ίδιου του συστήματος που σαπίζει και προκειμένου να  αποκομίσει απίστευτα κέρδη και από την διαχείριση των απορριμμάτων, δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι όταν η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, τότε τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία, όποιος και να είναι ο πολιτικός διαχειριστής.

Μέχρι τώρα η διαχείριση της δεξιάς Δημοτικής αρχής Σμυρνιώτη κινήθηκε στα πλαίσια του γενικότερου μεθοδευμένου ακραίου αδιεξόδου με στόχο να πιεστεί ο κόσμος με τα σκουπίδια και να αποδεχτεί τους ιδιώτες σαν «σωτήρες», να δεχτεί να πληρώσει πανάκριβα τέλη, αλλά και περιβαλλοντικό κόστος.

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται και η νέα δημοτική αρχή και οι δυνάμεις που τη συγκροτούν. Πριν καλά καλά αναλάβει άφησε τα σκουπίδια στους δρόμους και δεν ξέρουμε αν θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τις αθλιότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής όπου τα σκουπίδια έφτασαν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών.

Οι εκλεγμένοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν ανεξάρτητοι, όλοι συμφωνούν με την πολιτική της Ε.Ε. και την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ), όλοι έχουν αποδεχτεί τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην Διαχείριση Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ). Τώρα, όπως και στο παρελθόν, όλοι μαζί και ο καθένας με το δικό του τρόπο βάζουν πλάτη να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ) και βαρύ οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για το λαό. Με τις ρήτρες ποιότητας και ποσότητας, όπως και με όλους τους άλλους όρους της σύμβασης προστατεύεται στο έπακρο η κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου.

Όλες οι άλλες δυνάμεις βάζουν πλάτη:

-         Να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου – Πελάγους – Αγ. Βασιλείου – Αεροδρομίου, που σύντομα θα μετατρέψει την περιοχή σε ανοιχτή χωματερή όπως στα Δίδυμα της Ερμιονίδας, στην Πύλο και αλλού.

-         Να φτιαχτούν και άλλες εγκαταστάσεις, να αγοραστούν διάφορα μέσα (εξοπλισμός) με τα λεφτά των δημοτών και στη συνέχεια να πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ.

Είναι καιρός τα λαϊκά στρώματα της πόλης να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να μην επιτρέψουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο κεφάλαιο και να παλέψουν για λύση του προβλήματος στα πλαίσια ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

 

 

Τρίπολη 09/09/2014

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη