Μεγαλειώδης η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ελληνικού προσφυγισμού σήμερα στην Τρίπολη


Μια μεγαλειώδης υπερπαραγωγή ηταν η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ελληνικού προσφυγισμού σήμερα στην Τρίπολη.

Φανερά συγκινημένος ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης δωρητής του Μνημείου και της ανάπλασης της Πλατείας.
Αρκετοί οι παρευρισκόμενοι και οι αρχές του τόπου που βρέθηκαν εκεί.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη κκ Αλέξανδρο συνεχίστηκε με ομιλίες του Νικόλα Τσιαμούλου Προέδρου του Πανπροσφυγικού συλλόγου, του Υφυπουργού Κωνσταντινόπουλου, του βουλευτή Ζαχαριά, του Γενικου Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Διδασκάλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Γιαννακούρα, του Δημάρχου Τριπόλεως Δ. Παυλή , του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας και του Γιάννη Σμυρνιώτη.
Επίσης ενδιαφέρον ήταν και το βίντεο που προβλήθηκε για την ζωή του κ. Καραγιάννη.
Οι αρχές του τόπου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στο Γ. Καραγιάννη ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο ως επίτιμος δημότης σύμφωνα με την απόφαση του Δημ Συμβουλίου και ο οποίος του έδωσε το κλειδί της πόλης.

Έπειτα ο κ Μουκάκης, δημότης και παιδί της προσφυγιάς μίλησε για τα χρόνια εκείνα και είπε ότι τα μνημεία είναι εδώ για να μας θυμίζουν την ιστορία.

Τέλος δυο λόγια είπε και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο οποίος ήταν συγκινημένος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

O Δημήτρης Κούρος ο γλύπτης του μνημείου μίλησε για το συμβολισμό του καλλιτεχνήματος.

Έπειτα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς
Μέσα από μια υπέρλαμπρη εκδήλωση έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ελληνικού προσφυγισμού στην Πλατεία Προσφυγιάς (Φιλικών) σήμερα στην Τρίπολη.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη