Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι επισκέπτες του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι επισκέπτες του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας χθες με την προβολή της ταινίας «ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.
Η ταινία που αφορούσε στα αγαθά της Μεσογείου ...συγκίνησε τους θεατές με την αμεσότητα της κινηματογραφικής εικόνας του σκηνοθέτη, προβάλλοντας την κοινή ρίζα της παράδοσης των λαών της Μεσογείου που εστιάζεται στο κρασί, στο στάρι και στο λάδι.
Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος συνθέτει με το προσωπικό του υφάδι το δημιουργικό αίτημα της συνύπαρξης των λαών γύρω από τη Μεσόγειο, χωρίς να επιβάλλει κατασκευή ή άποψη αλλά με μέτρο την αποστασιοποίηση και την διακριτική διείσδυση στην καθημερινή πράξη των κοινωνιών.
Στο καλωσόρισμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, αφού υπογράμμισε ότι το Μουσείο «αποτελεί πλέον ένα κόσμημα για το Δάρα και το διευρυμένο Δήμο» αναφέρθηκε «στην εξέχουσα και αξιοπρόσεκτη πορεία του φίλου ,πατριώτη καταξιωμένου σκηνοθέτη από τα Βούρβουρα Στέλιου Χαραλαμπόπουλου» σημειώνοντας ότι «τέτοιες δράσεις και η συγκεκριμένη αποτελεί ένα από τα στοιχεία αυτά που επάξια διεκδικούμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» θέτοντας έτσι την κίνηση για τη συμμετοχή του Μ.Λ.Π.Δ.Α. στις δράσεις για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου που είναι η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Τρίπολη 2021.
Με το πέρας της προβολής ακολούθησε πολύωρη συζήτηση με το κοινό για την ταινία και τον κινηματογράφο ως τέχνη με τον κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη-συνεργάτη του Μ.Λ.Π.Δ.Α. Γεράσιμο Βάκρο.

Βραβεύσεις Ταινίας:
Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2001
2ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Ντοκιμαντέρ 2001
Βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου Teramo 2000

Επιστημονικός Υπεύθυνος Μ.Λ.Π.Δ.Α.
Στυλιανός Πλάκας
museum.folkculture_dara@yahoo.com
Δείτε περισσότερα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη