Επιστημονικά ενημερωτική η 14η νοσηλευτική ημερίδα που έγινε σήμερα στην Τρίπολη

Σήμερα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολη πραγματοποιήθηκε η 14η νοσηλευτική ημερίδα από τον Εθνικό σύνδεσμο νοσηλευτών Ελλάδος.

Θέμα "Επενδύοντας σε αξίες σε περίοδο κρίσης"

"Οι αξίες είναι δομικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Καθορίζουν τις προτεραιότητες στη ζωή και μας διαμορφώνουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Οι αξίες σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Ο χώρος της υγείας δεν αποτελεί εξαίρεση: περιορισμένοι πόροι, συνεχείς αλλαγές, επέκταση της γνώσης. Για κάποιους αυτό μπορεί να αποτελεί απειλή. Για εμάς αυτή η πραγματικότητα, είναι η πρόκλησή μας και η ευκαιρία μας-η ευκαιρία μας, ως νοσηλευτές, να δείξουμε τη διαφορά στον πολίτη. Ο σύγχρονος νοσηλευτής–ηγέτης διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία και τη δύναμη να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αυτό, τον καθιστά ικανό και υπεύθυνο να υιοθετεί πρακτικές που προτάσσουν το συμφέρον του ασθενή και οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα φροντίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, η καινοτομία και η κοινωνική αποστολή του ρόλου μας είναι πραγματικά μια προσδοκία. Αυτός είναι ο συνδυασμός, της καινοτομίας με την κοινωνική ευαισθησία, που επιτρέπει στο έργο μας να «απογειωθεί».
Ο Τομέας Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, επενδύοντας στην αξία της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης, στοχεύει στην ανάδειξη της σπουδαιότητας ευαισθητοποίησης των νοσηλευτών στις αξίες της νοσηλευτικής, το ρόλο τους στην εφαρμογή της νοσηλευτικής πρακτικής, ως καινοτόμοι δημιουργοί των εξελίξεων στο χώρο της υγείας."

Η ημερίδα περιλάμβανε ένα επιστημονικό πρόγραμμα με πολλές εισηγήσεις για τις αξίες της νοσηλευτικής κλπ

Εκεί βρέθηκαν ο Διοικητής του Παναρκαδικού κ. Χρόνης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παπασταματάκης

ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Β.Α



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη