Νέες πιστώσεις 2.300.000,00 € για τα Προγράμματα LEADER στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Με νέες πιστώσεις συνολικού ύψους 2.300.000,00 ευρώ ενισχύθηκε το πρόγραμμα leader για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Πάρνωνα με 1.300.000,00 ευρώ  και της ΑΝΒΟΠΕ με 1.000.000,00 ευρώ.

Για την εξασφάλιση αυτών των πιστώσεων είχαν υποβληθεί από τις δύο εταιρείες σχετικά αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία υποστηριχθήκαν σθεναρά και αποτελεσματικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος κος Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο απέναντι στις παραπάνω Εταιρείες για το Έργο που επιτελούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο τις κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα σε επίπεδο χώρας όσο και προς τον Υπουργό που αξιολόγησε αντικειμενικά τα αιτήματα χρηματοδότησης που υπέβαλλαν από κοινού η Περιφέρεια και οι παραπάνω Αναπτυξιακές Εταιρείες.

Με τις νέες πιστώσεις θα ενταχθούν στις δύο περιοχές δράσης των εταιρειών,  Αναπτυξιακή Πάρνωνα και ΑΝΒΟΠΕ, αξιόλογα επενδυτικά σχέδια μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική ανάπτυξη.

Ενόψει της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014-2020 οι Περιφέρειες στις οποίες έχει εκχωρηθεί το νέο πρόγραμμα θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στα προγράμματα αυτά. Η αξιολόγηση των επιδόσεων μέχρι σήμερα θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα του σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη