3.000 προσλήψεις με πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας σε νοσοκομεία

Περίπου 3.000 προσλήψεις με τα πεντάμηνα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας, όπως έχει κάνει γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, προκειμένου να καλύψει θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και να στελεχώθουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδικότερα οι προσλήψεις θα ενταχθούν στα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» του ΟΑΕΔ και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, υπαλλήλους πληροφορικής, διοικητικούς γραμματείς κ.τ.λ. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου.
Επίσης έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ,αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων από 10.000 που ήταν αρχικά, σε 15.000 άτομα, σε μια προσπάθεια να καλύψει όσο γίνεται πιο αποδοτικά, τις τεράστιες ανάγκες για εύρεση εργασίας που υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, με μισθό που κυμαίνεται από 427 ευρώ ( κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ το μήνα.
Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, με συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης που είναι τα εξής:
*    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
*    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
*     Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
*      Ηλικία.
*     Αριθμός ανήλικων τέκνων.

dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη