Η αστοχία στην επίθεση κόστισε Αρκαδικός-Λαύριο 50-61

Βλέποντας κανείς τα ποσοστά του Αρκαδικού στην επίθεση, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για ποσοστά ευστοχίας, αλλά για ποσοστά αστοχίας που δεν έχουν επαναληφθεί σε εντός έδρας (τουλάχιστον παιχνίδι) και δυστυχώς οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 2/22 τρίποντα και 13/30 δίποντα δίνουν ένα συνολικό απολογισμό 15/52 σουτ εντός παιδιάς, που είναι ποσοστό κοντά στο 29% και σημαίνει ότι πήγε στράφι η καλή δουλειά που έγινε στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας.
Αν μάλιστα σε αυτούς τους αριθμούς, προσθέσει κανείς ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός σημείωσε μόλις επτά πόντους, όλους με βολές (7/10) και είχε 0/10 σουτ, αντιλαμβάνεται κανείς πώς οι παίκτες του Αρκαδικού στο σύνολο τους δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή τους μέρα στην επίθεση και δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας απέναντι στον «κακό δαίμονα» Λαύριο που έφτασε δίκαια στη νίκη για μία ακόμα χρονιά στην Τρίπολη, αυτή τη φορά με 50-61.
Ο Αρκαδικός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 17-9 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά ακολούθησε ένα σερί 0-13 από το Λαύριο, που εκμεταλλευόμενο την αστοχία του Αρκαδικού πήρε το προβάδισμα με 17-22 πιστεύοντας πλέον πώς μπορεί να φτάσει στη νίκη.
Από τον Αρκαδικό, μόνο δύο παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Καρύδας 15, Τζόρτζεβιτς 14) σημειώνοντας 29 από τους 50 πόντους της ομάδας, που σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν άλλες λύσεις στην επίθεση.
Ωστόσο ο Αρκαδικός με κυρίαρχο στοιχείο του την άμυνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ με 37-35 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, σημείο όπου το Λαύριο σημείωσε 26 πόντους και με επιμέρους «ντάμπλ σκορ» (13-26) έφτασε στην τελική επικράτηση.
Το 37-34 που ήταν το σκορ, λίγο πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο, έγινε με ένα νέο σερί 2-17 του Λαυρίου (39-51) και πλέον όλα έδειχναν πώς έγινε η μεγάλη ανατροπή, καθώς 3:30 πριν το τέλος του αγώνα, ο Αρκαδικός είχε σημειώσει μόλις δύο πόντους στην τελευταία περίοδο. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και το 50-61 ήταν απλά η διαδικασία για να κλείσει το φύλλο αγώνος.
Σα να μην έφτανε η ήττα για τον Αρκαδικό, λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, ο Πέτρος Νοέας τραυματίστηκε στον ώμο και πλέον όλοι στις τάξεις της ομάδας περιμένουν τις εξετάσεις που θα δείξουν την σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Τρεις παίκτες του Λαυρίου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο σκόρερ τον πρώην παίκτη του Αρκαδικού Γιώργο Μπρόζο (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ και μία ασίστ), που ειδικά στο μέτριο ξεκίνημα του Λαυρίου στο παιχνίδι ήταν ο παίκτης που κράτησε την ομάδα στην επίθεση.
Θα πρέπει να κρατήσουμε όμως και ένα όμορφο στιγμιότυπο από το παιχνίδι, το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους του Αρκαδικού (και όσους ακόμα βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης) στην είσοδο του Νίκου Χατζή στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα δικό τους και σίγουρα όμορφο καλωσόρισμα.
Διαιτητές: Διαμαντής, Τσούνας, Κωνσταντινόπουλος
Δεκάλεπτα: 17-12, 24-25, 37-35, 50-61.
Αρκαδικός (Καστρίτης): Τζόρτζεβιτς 14, Νοέας 9, Κωνσταντίνου, Καρύδας 15 (2), Κοψαύτης 2, Χατζής 4, Αναστασάκης, Θανόπουλος, Μάλλιος, Καλλινικίδης 6, Σταματόπουλος.
Λαύριο (Σερέλης): Ντάνας, Μπρόζος 17 (1), Χασάπης, Τσίρος 4, Μουρίκης 2, Σακελαρίου 11 (2), Γιαννακόπουλος 14 (2), Κεσκινίδης, Περράκης 8 (1), Παγώνης, Ψωμαδέρης, Μπένος 5.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη