Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα Δόξα Λευκάδας-Αρκαδικός 72-73

Χάρη σε δύο εύστοχες βολές του αρχηγού Γιώργου Κοψαύτη δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Αρκαδικός κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της Α2 κατηγορίας επί της Δόξας με 73-72 στη Λευκάδα. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, ο Σκλάβος κέρδισε φάουλ, ευστόχησε μόνο στη δεύτερη βολή και το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (72-73) χωρίς να αλλάξει χέρια το ροζ φύλλο αγώνα.
Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη και ο Αρκαδικός ήταν που… χαμογέλασε τελευταίος χάρη στην ψυχραιμία του αρχηγού του στο φινάλε, καταφέρνοντας στην πρεμιέρα να ξεπεράσει το εμπόδιο της φιλόδοξης φέτος Δόξας, αλλά και των φιλάθλων της που δημιούργησαν μία φοβερή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Λευκάδας και να φτάσει σε μία παλικαρίσια νίκη.
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού είχαν διψήφιο αριθμό (Τζόρτζεβιτς, Καρύδας, Νοέας και Κοψαύτης) βοηθώντας τα μέγιστα σε διαφορετικές φάσεις του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.
Ο Τζόρτζεβιτς τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (4/4 βολές, 8/11 δίποντα), 14 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 6 επιθετικά και μία ασίστ. Ο Σέρβος ξεκίνησε με μεγάλη εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σημειώνοντας 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο όντας πρωταγωνιστής του Αρκαδικού (16-22).
Ο Καρύδας τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, ευστοχώντας σε δύο «μεγάλα» δίνοντας προβάδισμα έξι πόντων στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης (το 65-65 έγινε 65-71 1:38 πριν το φινάλε), ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 4 ασίστς που δείχνουν την μεγάλη του προσφορά.
Ο Νοέας δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, μπήκε στο γήπεδο από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον Καλλινικίδη και σχεδόν δεν βγήκε καθόλου από το ματς. Οι πρώτοι από τους 13 προσωπικούς του πόντους έδωσαν το προβάδισμα στον Αρκαδικό, ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 2 ασίστς και ένα θεαματικό κόψιμο.
Ο Κοψαύτης εκτός των δύο εύστοχων βολών, ευστόχησε και σε ένα κρίσιμο τρίποντο, όταν ο Αρκαδικός ξεκινούσε την αντεπίθεσή του καλύπτοντας το -10 που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα υπέρ των γηπεδούχων. Τέλος, ο Αστρινός γκάρντ έφτασε στις 86 συμμετοχές στην Α2 κατηγορία με τη φανέλα του Αρκαδικού και ανέβηκε στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα ξεπερνώντας τον Τσιότρα. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ρεκόρ; Ότι σημειώθηκαν στο γήπεδο της Λευκάδας με αντίπαλο τη Δόξα και συνοδεύτηκαν με δύο εκτός έδρας νίκες για τον Αρκαδικό!
Από τους γηπεδούχους κορυφαίοι σκόρερ ήταν ο Αποστολίδης με 26 (6/7 τρίποντα) πόντους και ο Σκλάβος με 17.
Διαιτητές: Γ.Πουρσανίδης, Στ. Ταρενίδης, Τζίμα
Δεκάλεπτα: 16-22, 36-34, 55-51, 72-73
Δόξα Λευκάδας (Ζαφειρούδης): Κυριακόπουλος 7, Μάρτζος, Χίμπερτ 3 (1), Μουρατίδης 8 (1), Αποστολίδης 26 (6), Καραδολάμης 2, Συμεωνίδης 7, Αναγνωστόπουλος 2, Σκλάβος 17 (2), Γαρμπής, Μπεσκάς, Αργυρός.
Αρκαδικός (Καστρίτης): Τζόρτζεβιτς 20, Νοέας 13 (2), Κωνσταντίνου 2, Καρύδας 15 (2), Κοψαύτης 12 (2), Χατζής 5 (1), Αναστασάκης 2, Καλλινικίδης 4, Σταματόπουλος, Εζόμο, Θανόπουλος, Μάλλιος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη