ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ


Καθώς έχουμε πια μπει στον 21ο αιώνα, θυμόμαστε συχνά τους εθνικούς ευεργέτες με μια αίσθηση ρομαντισμού. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εθνικοί μας ευεργέτες ήταν άνθρωποι με βαθειά συνείδηση της θέσης τους και της ευθύνης τους, με βαθειά αντίληψη της έννοιας της Πατρίδας.

 

 Σε εποχές δύσκολες, όπως και η δική μας, οι εθνικοί μας ευεργέτες με τις δράσεις τους και τις ενέργειές τους κληροδότησαν σε μας, τις νεώτερες γενιές, έναν ανυπέρβλητο πλούτο που ακόμη και σήμερα κάνει τη διαφορά με ότι και αν συγκριθεί.

 

 Η Ελλάδα λοιπόν, το έθνος μας ολόκληρο, τους χρωστά πάρα πολλά. Και η Τρίπολη χρωστά πολλά στους δικούς της ευεργέτες όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ευγενική χορηγία του Κου Γεώργιου Καραγιάννη, κατασκευάζοντας το Μνημείο του Ελληνικού Προσφυγισμού τιμώντας τη μνήμη και την ιστορία των προσφύγων της Μικράς Ασίας.

 

 Είναι καιρός ο καθένας από εμάς να αναλογιστεί τη δική του, μικρή συνεισφορά στην Πατρίδα, μια συνεισφορά που δεν είναι φυσικά απαραίτητο να είναι οικονομική αλλά κοινωνική.

 

 Με το παράδειγμα των μεγάλων μας εθνικών ευεργετών, τους οποίους τιμούμε και θα τιμούμε στο διηνεκές, είναι η ώρα να αναδείξουμε ένα νέο πατριωτισμό που θα μας κάνει υπεύθυνους, σκεπτόμενους πολίτες. Να πλάσουμε πολίτες με μια νέα εθνική συνείδηση, αποκτώντας την πρώτα οι ίδιοι.

 

 Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, όπως το είχε και τότε.

"ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ"

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη