Εκλογες Ιατρικος Συλλογος Αρκαδιας‏


12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΙΑΤΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Γιατί το δικαίωμα στην υγεία δεν περνάει ούτε από το ταμείο, ούτε από την ελεημοσύνη!

   Οι εκλογές για τον Ι.Σ.Αρκαδίας της Κυριακής 12 Οκτωβρίου γίνονται μέσα σε κλίμα γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης ενάντια στην Δωρεάν Δημόσια Υγεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νοσοκομειακοί Ιατροί έχουν πληγεί εξ ίσου με περικοπές σε μισθούς και αμοιβές όπως και όλοι οι επαγγελματίες της Υγείας.

   Η επίθεση αυτή δεν θα σταματήσει μέχρι την πλήρη λειτουργία των δομών της Δημόσιας Υγείας με ιδιωτικοοικονομικούς και επιχειρηματικούς όρους π.χ. μέσω της ΕΣΑΝ ΑΕ. Από τα νέα μέτρα δεν ξεφεύγουν ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, των οποίων η επαγγελματική επιβίωση γίνεται όλο και δυσκολότερη μέσα στη ζούγκλα του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία. Οι μισθωτοί συνάδελφοι που παλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με ελαστικές σχέσεις, κακοπληρωμένοι μέχρι και ανασφάλιστοι, με το απαράδεκτο καθεστώς των «Δελτίων Παροχής υπηρεσιών» και με τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας δεν είναι σε καλύτερη μοίρα.

   Τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει βαθειά στο πετσί τους τις συμμετοχές στα φάρμακα, τον αποκλεισμό σε σύγχρονες παροχές Υγείας, ενώ πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια. Στην συγκυρία αυτή οι ταξικές δυνάμεις στην Υγεία μάχονται για να ανακουφιστεί ο Λαός από την γενικευμένη αυτή επίθεση που με αφορμή την καπιταλιστική κρίση κορυφώνεται σε ένταση και βαρβαρότητα.

   Η ΔΗ.ΠΑ.Κ. Ιατρών Αρκαδίας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στις εκλογές του Ι.Σ. Αρκαδίας. Θέλουμε να αποτελέσουμε μία διαφορετική φωνή μέσα στο σύλλογο, ένα πόλο συσπείρωσης όσων δε βολεύονται ούτε συμφωνούν με τη σημερινή κατάσταση στον κλάδο και δεν μοιρολατρούν ότι δεν αλλάζει τίποτα. Όσων βλέπουν τα δικαιώματά τους να συγκρούονται με την επιχειρηματική δράση στην Υγεία που όλο και περισσότερο ενισχύεται από το κράτος και τις κυβερνήσεις του.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Ιατρικό σύλλογο για όλους τους ιατρούς, μαχητικό και ανατρεπτικό πλάι στον λαό. Να γίνει επιτέλους ο Ι.Σ. Αρκαδίας σύλλογος μαζικός και να διεκδικήσει δωρεάν δημόσια υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς σε όλες τις βαθμίδες μακριά από επιχειρηματικές δεσμεύσεις και δράσεις.

·         Άμεση καταβολή όλων των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων-ΕΟΠΥΥ στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συμψηφισμός των οφειλόμενων με τυχόν οφειλές προς το κράτος – φόρους.

 

ΔΗ.ΠΑ.Κ. Ιατρών Αρκαδίας

Για Δ.Σ.,Π.Ι.Σ., Πειθαρχικό Συμβούλιο

ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, Ειδικευόμενη Νευρολογίας, Γ.Π.Ν.Τρίπολης

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Γενικός Ιατρός, Κ.Υ.Μεγαλόπολης

ΚΑΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Αγροτικός Ιατρός, Κ.Υ. Τροπαίων

ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Γενικός Ιατρός, ιδιώτης

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη