Σήμερα η εκδήλώση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας


Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  -   ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  -    ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

κ. Ιωάννης Μπουντρούκας

 και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης

κ. Γιάννος Γραμματίδης

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν

σε ανοικτή συζήτηση με θέμα:

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  -   ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  -    ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 - Ώρα 18.00

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες, στα τηλέφωνα:  2710 227141-2, &  210-3249256 και  e-mail:v.varoutas@institute.amcham.gr κ.Βασίλη Βαρούτα

 

 

 

Σχετικά με την εκδήλωση

Πρόκειται για έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα απαραίτητα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις πού μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης.

Στο διάλογο αυτό καλούνται να είναι παρόντες έμποροι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης πού ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννος Γραμματίδης είπε ότι «ο διάλογος με τους πολίτες πού εγκαινιάζουμε στην Τρίπολη αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών στα μεγάλα προβλήματα πού αντιμετωπίζει η χώρα.

Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας πού επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα  μιας συζήτησης στην κοινωνία πού έχει ανάγκη συσπείρωσης κι ελπίδας.

Ανάμεσα στα θέματα επιλέξαμε και την απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της πού είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας πού, πέρα από το ταλαιπωρεί και διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας  σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό στο οποίο θα’ πρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας  επεσήμανε ότι «πρόκειται για μία ημερίδα έξω από συνηθισμένα, που έχει σκοπό να δώσει βήμα στον κάθε πολίτη για να εκφράσει την άποψή του για όλα αυτά που βιώνει η χώρα μας.

Το θέμα της ανάπτυξης, ή καλύτερα της μη ανάπτυξης, απασχολεί όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και κάθε απλό πολίτη, καθώς έχει σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα.

Επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα, φορείς και πολίτες, να συζητήσουμε το θέμα των υλοποιούμενων ή επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων και κατά πόσο αυτές έχουν πραγματικά βοηθήσει ή όχι στην ανάκαμψη και την «στροφή» της χώρας μας σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας».

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00
 
 
 
18.10
 
 
 
 
 
18.25
 
 
 
 
18.40
 
 
 
 
19.00
 
19.50
 
20.00
Χαιρετισμός
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ
Πρόεδρος, Επιμελητήριο Αρκαδίας

Παρουσιαση του Εργου των Μεταρρυθμισεων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
Μέλος, Κολλέγιο Εμπειρογνωμόνων, Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής& Δημόσιας Διακυβέρνησης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά

Μεταρρυθμισεις και Απασχοληση
Βενετία Κουσία
Μέλος, Συντονιστική Επιτροπή, Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, ManpowerGroup

Προυποθεσεις Αναπτυξης
ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ
Πρόεδρος, Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης

 
Διάλογος – Ανοιχτή Συζήτηση

Συμπεράσματα-Προτάσεις

Τελος Εκδηλωσης

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη