ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΡΕΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΡΕΞΗΣ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 13:00 μμ
Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου

Ο Αθλητικός Όμιλος Λεβιδίου "Ορχομενός" θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά της ομάδας δημιουργώντας τους αίθουσα γυμναστικής, πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 μμ, βελονισμό σε όσους επιθυμούν διακοπής καπνίσματος καθώς και σε όσους επιθυμούν αναστολή της όρεξης. Ο βελονισμός θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου.
Το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ. Ο γιατρός που θα πραγματοποιήσει τον βελονισμό δεν αξιώνει αμοιβής.
Τα χρήματα που θα μαζευτούν, θα χρησιμοποιηθούν για αγορά οργάνων γυμναστικής τα οποία θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα μας υποδείξει ο Δήμος Τρίπολης. Επιθυμία μας είναι η δημιουργία «Δημοτικού Γυμναστηρίου».
Ο βελονισμός είναι η πιο αποτελεσματική και εύκολη μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος. Προάγει την απελευθέρωση ενδορφινών (ενδογενείς ουσίες). Οι ουσίες αυτές μιμούνται τη δράση της νικοτίνης, συμπληρώνοντας το κενό που δημιουργείται από την έλλειψή της. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφύγουν το κάπνισμα τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα του βελονισμού.
Ο βελονισμός στοχεύει επίσης στην εκ νέου διαμόρφωση της αίσθησης της πείνας, στην αντιμετώπιση του άγχους και του εκνευρισμού που δημιουργούν οι δίαιτες καθώς επίσης στην αύξηση του μεταβολισμού.
Η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει από άτομα που πραγματικά επιθυμούν αλλαγή των μέχρι τώρα συνηθειών τους καθώς η μέθοδος βοηθάει αποτελεσματικά στην στήριξη της προσπάθειας. Η πιθανότητα να χρειαστεί και άλλη συνεδρία βελονισμού επαφίεται στην επιθυμία για αλλαγή.
Βελονισμό για διακοπή καπνίσματος θα πραγματοποιήσει και ο Δήμαρχος κος Παυλής.
«Νους υγιής εν σώματι υγιή»

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6978184819-2796022390

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη