Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο Δ. Αβραμόπουλος

Νεκροί 3 στρατιώτες από έκρηξη όλμου σε άσκηση – Χαροπαλεύει ο επιβλέπων αξιωματικός – 2 ακόμη τραυματίες

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο Δ. Αβραμόπουλος - Μεταβαίνουν στον τόπο της τραγωδίας ο υφ. Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ

Τραγικό δυστύχημα με τρείς νεκρούς στρατιώτες συνέβη πριν από λίγη ώρα στη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» το δυστύχημα συνέβη όταν εξερράγη σωλήνας όλμου στο πεδίο βολής Γλαφυρών κοντά στο Βόλο.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου δύο Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και ένας πεζοναύτης θητείας. Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο αξιωματικός που επόπτευε τις βολές, που φέρει το βαθμό υπολοχαγού, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι δύο ακόμη στρατιώτες.
Ένας από τους τραυματίες έχει μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου.
Επρόκειτο για προγραμματισμένη βολή στο πλαίσιο άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας. 
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

http://www.paraskhnio.gr/volos-tora-nekroi-3-stratiotes-apo-ekr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη