«Η Πελοπόννησος πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου παρέμβασης για τη χώρα»


«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε τη διοργάνωση του συνεδρίου των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων για το 2015 στην Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaSportFm και την εκπομπή Drive & Travel του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Μπαλή, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και τόνισε ότι «Η Πελοπόννησος έχει αλλάξει σελίδα, έχει βγει μπροστά και πρωτοστατεί σε ένα καινούργιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Περιφερειών, το οποίο συνιστά πλέον ένα νέο μοντέλο παρέμβασης για τη χώρα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι η επιτυχία της Πελοποννήσου, ανάμεσα στις 28 υποψηφιότητες,  οφείλεται στη σωστή προετοιμασία της σε διάστημα ενός χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι κορυφαίο γεγονός το συνέδριο της ΑΒΤΑ, γιατί ο φορέας αυτός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς διακίνησης τουριστών, αλλά και δημιουργίας νέων προορισμών. Η διοργάνωση του συνεδρίου σημαίνει ταυτόχρονα και μια αύξηση του τουρισμού στην περιοχή που επιλέγεται να γίνει το συνέδριο πάνω από 25%. Αυτό καθ’ εαυτό αποτελεί σημαντικό γεγονός και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Πελοπόννησος γίνεται ένας αξιόπιστος προορισμός για τους τουριστικούς πράκτορες».

Στο επίπεδο των υποδομών ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Καλαμάτας, τα οποία «έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στην εξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος» όπως ανέφερε.

«Το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πρώτο τα τελευταία δύο χρόνια σε αφίξεις από όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με ποσοστό αύξησης πάνων από 55%» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια έχει επενδύσει σημαντικά χρήματα, έχει επιδείξει συνέπεια, σοβαρότητα και συνεργασία με όλες τις σημαντικές αεροπορικές εταιρείες.  Όταν εμείς αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας υπήρχαν μόνο 6 τακτικά αεροπορικά δρομολόγια, ενώ αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τα 29 και το 2015 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η αύξησή τους».

«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα αποτελέσει ένα έξυπνο αεροδρόμιο, ευέλικτο με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε τη σημασία «του καινούργιου μοντέλου διαχείρισης και ευελιξίας που δημιουργούμε. Η σκέψη μας και η συμφωνία μας με τον κ. Χρυσοχοΐδη, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους παράγοντες του τουρισμού είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο αεροδρόμιο, το οποίο θα αποτελεί κόσμημα και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το μοντέλο των ΣΔΙΤ. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο στη χώρα μας και θεωρώ ότι θα ανοίξει καινούργιους δρόμους, όπως πολλές καινοτομίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν κάνει στη χώρα».

«Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε καινούργια προϊόντα. Ο τουρίστας ενδιαφέρεται πρώτα-πρώτα για την εμπειρία. Το σημαντικό είναι να πείσουμε όλους αυτούς που διακινούν του τουρίστες ότι η Πελοπόννησος έχει να τους προσφέρει εξαιρετικές νέες ιδέες, νέες εμπειρίες, τη γευσιγνωσία, τη φιλοξενία των ανθρώπων της» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι η Πελοπόννησος πήρε το πανευρωπαϊκό βραβείο για τον ποδηλατικό τουρισμό, «παρότι μια Περιφέρεια παντελώς άσχετη με την εξέλιξη και την παρέμβαση στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού. Μέσα σε δύο χρόνια κάναμε μια φοβερή προσπάθεια και ήδη βραβευτήκαμε από τον ειδικό Ευρωπαϊκό φορέα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ από την πλευρά του αναφέρθηκε στα ποσοστά αύξησης της τουριστικής κίνησης για το 2013 και 2014 πάνω από 40% , ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ του παρελθόντος και πρωτοστατώντας στη χώρα και σε επίπεδο αφίξεων και σε επίπεδο εισπράξεων. Αυτό αντανακλάται και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σε όλη την Πελοπόννησο, όπου υπάρχουν σπουδαίες μονάδες. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα συνέργειας και πάρα πολύ καλής συνεργασίας. Ο κ. Τατούλης είναι ο πρώτος Περιφερειάρχης που έστειλε άνθρωπο επαφής προκειμένου ο ΕΟΤ να συνεργάζεται με το τουριστικό τμήμα της Περιφέρειας και αυτό έχει προσφέρει απτά αποτελέσματα.

«Η Πελοπόννησος είναι προνομιακή, με το πλέγμα των υπηρεσιών και εμπειριών που προσφέρει» συνέχισε ο κ. Λειβαδάς και πρόσθεσε ότι «η Πελοπόννησος αξιοποιεί τα συστατικά που έχει, και έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Πελοπόννησος έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω από τις υπόλοιπες Περιφέρειες, όσον αφορά την τουριστική προβολή και αυτό αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, όπου κατέγραψε αυτή την επιτυχία».

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη