Γιαννακούρας για απορρίμματα: Οι πολίτες οφείλουν να είναι θεματοφύλακες τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και όχι αρνητές της όποιας πρότασης

Εκείνο που θα πρέπει να ζητούν οι συμπολίτες μας, κάτι που έχω δηλώσει και στο παρελθόν,  είναι να τηρούνται όσα ορίζει ο νόμος και οι περιβαλλοντικοί όροι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Αυτό ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μετά από ερώτηση δημοσιογράφου,  λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη της Τρίπολης και της δικαστικής οδού που έχει πάρει η πρόταση για το Τουρκοδέντρι. Ερώτηση που απάντησε αν και αναρμόδιος για την προσωρινή διαχείριση η οποία ανήκει στους δήμους, που εισπράττουν δημοτικά τέλη.
Για να προσθέσει πως,  η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος είναι πρωτεύοντα και κυρίαρχα στοιχεία σε κάθε λύση που προτείνεται και οι κάτοικοι των περιοχών που προκρίνονται για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  ή Μονάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης θα πρέπει να διεκδικούν αυτά τα δύο .
Κατανοώ βέβαια, σημείωσε ο κ. Γιαννακούρας, την δυσπιστία και τον αρνητισμό που υπάρχει από τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής που εμπλέκεται με τα απορρίμματα, γιατί το παρελθόν δεν τους αφήνει να δουν με καθαρή ματιά την όλη υπόθεση, αλλά θα πρέπει να μην κρίνουν εκ των προτέρων, αλλά να επιδιώκουν την διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων και γιατί όχι και ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Γιαννακούρας κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να είναι πιο ρεαλιστές , να κατανοούν την ανάγκη που υπάρχει για εξεύρεση προσωρινής λύσης,  μέχρι να ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση από τον ανάδοχο που επελέγη μέσω του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου , η οποία είναι πρωτοπόρα στη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως πολλές φορές έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.  Και  ας μην ξεχνάμε πως  εικόνες σαν και αυτές που αντικρίζουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη