Μήνυμα θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Φάνη Στεφανόπουλου για την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία.


Η Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας αποτελεί φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης στην κοινωνία τόσο των προβλημάτων τους, όσο και των δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής.

 

Παράλληλα, αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων και των εμπειριών τους στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία.

 

Η καθιέρωσή της ημέρας αυτής είχε στόχο, αφενός να τιμήσει τις προηγούμενες γενιές για όλα όσα σημαντικά προσέφεραν και προσφέρουν, και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα και να δημιουργήσουν θεσμούς που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση και την δημιουργική καθημερινότητα των ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στο μετερίζι της εργασίας.

 

Για τη φετινή παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, και τη διαπίστωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θεωρώ χρήσιμο να συναισθανθούμε όλοι μας τη σημασία της συνύπαρξης των νεότερων, με τους μεγαλύτερους.

 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στην κοινωνία και στην οικονομία, να τους τοποθετήσουμε στο κέντρο της σκέψης μας αλλά και του ενδιαφέροντος μας. Είναι σημαντικό, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά, να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα, όχι μόνο για να ζήσουν περισσότερο αλλά να ζήσουν καλύτερα.

 

Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε ψυχολογικά και κοινωνικά, τα ηλικιωμένα μοναχικά και ανήμπορα άτομα τα οποία βιώνουν την οικονομική δυστοκία που παρατηρείται σήμερα.

Στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, με το αμέριστο και εξαιρετικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Κου Πέτρου Τατούλη αλλά και του συνόλου του περιφερειακού συμβουλίου,  μοχλεύουμε τέτοιες δράσεις ώστε στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας και της αλληλεγγύης να αναπτύξουμε εθελοντικές δραστηριότητες αλληλεγγύης και υποστήριξης στα άτομα της τρίτης ηλικίας στα όποια όλοι χρωστάμε το ζην η και το ευ ζην της ζωή μας

 

Προς όλους τους ηλικιωμένους της Πελοποννήσου, στέλνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, τους εύχομαι να παραμείνουν δημιουργικοί, δραστήριοι και προπάντων υγιείς.

 

 

 

Φάνης Στεφανόπουλος

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Κοινωνικής οικονομίας, Αλληλεγγύης και απασχόλησης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη