Αυτοψία στα Βούρβουρα για να ξεκινήσει η κατασκευή αρδευτικού έργου

Το χωριό Βούρβουρα στο Δήμο Τρίπολης επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας συνοδευόμενος από μηχανικούς και γεωλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Γιαννακούρα ήταν να γίνει επιτόπιος έλεγχος και να αξιολογηθεί η δυνατότητα δημιουργίας αρδευτικού έργου για την εξυπηρέτηση του κάμπου των Βουρβούρων. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με το τεχνικό προσωπικό της Περιφέρειας και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούρων Γιώργο Χαραλαμπόπουλο περιηγήθηκαν διάφορα σημεία εντός και εκτός του χωριού, στα οποία μπορούν να γίνουν  παρεμβάσεις, όπως μικρά ανασχετικά φράγματα ή λιμνοδεξαμενές.
Οι παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν, για να εξυπηρετούνται πλήρως οι αγρότες των Βουρβούρων, αλλά και των γύρω χωριών, θα αναλυθούν  σε προμελέτη που θα είναι έτοιμη  μέχρι τα Χριστούγεννα. Στην προμελέτη θα περιγράφονται αναλυτικά  τα έργα και το κόστος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  χαρακτήρισε ιδιαίτερα αναγκαία και εποικοδομητική την επίσκεψη ,  γιατί η δημιουργία αρδευτικού έργου στο χωριό Βούρβουρα, όπως είπε, αποτελεί  πάγιο αίτημα των κατοίκων,  που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. 
Και συμπλήρωσε πως «το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή του κάμπου των Βουρβούρων» επισημαίνοντας την μεγάλη παραγωγή πατάτας που έχει το χωρίο.  
«Για το λόγο αυτό είμαστε εδώ , για να ελέγξουμε από κοντά τα σημεία, όπου μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, να ακούσουμε πρώτα τους κατοίκους και τον εκπρόσωπό τους και να προχωρήσουμε κατόπιν στην καλύτερη δυνατή λύση, αφού πολλές φορές έχω επισημάνει πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά δίνουμε μεγάλη σημασία στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα» κατέληξε ο κ. Γιαννακούρας.

Βίντεο από την αυτοψία στα Βούρβουρα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη