Θα αφαιρεθούν οι Παράνομες ταμπέλες και αφίσες στην Τρίπολη


Το τελευταίο διάστημα επανεμφανίστηκε το φαινόμενο της αυθαίρετης τοποθέτησης διαφημιστικών ταμπελών (ταμπλό) και αεροπανό στην πόλη μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας να εισπράττουμε τα παράπονα των συμπολιτών μας. Δικαίως, καθώς ο Δήμος Τρίπολης, έχει ορίσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (296/2011 απόφαση «Αναπροσαρμογή τελών κοινόχρηστων χώρων και έγκριση κανονιστικής διάταξης») συγκεκριμένους χώρους διαφημιστικής προβολής, έναντι αντιτίμου. Πέραν των χώρων που έχουν οριστεί, οποιαδήποτε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με διαφημιστικά ταμπλό, είναι παράνομη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω και μη θέλοντας να δημιουργήσουμε «κατηγορίες δημοτών», αυτών που πληρώνουν και αυτών που δεν πληρώνουν, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Ενημερώνουμε ότι, όσων αφορούν τα πολιτιστικά σωματεία που έχουν αναρτήσει διαφημιστικά ταμπλό σε κοινόχρηστους χώρους, χαριστικά και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014, θα μπορούν να διατηρήσουν την διαφήμισή τους, σε συγκεκριμένο χώρο που έχει οριστεί και θα τους υποδείξει το τμήμα αδειοδοτήσεων του Δήμου Τρίπολης με την προϋπόθεση ότι δεν εμποδίζουν την διάβαση των πεζών. Η παραχώρηση αυτή (ορισμένου χρόνου) ισχύει μόνο για τους πολιτιστικούς συλλόγους ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είτε σωματείου, είτε συλλόγου, είτε επιχείρησης,  που έχει παρανόμως τοποθετήσει διαφημιστικά (ταμπλό, αεροπανό, πινακίδες), θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, οι ιδιοκτήτες τους να έχουν προβεί στην αποξήλωση των διαφημιστικών και την απομάκρυνση τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης θα προβεί στην απόσυρση τους.

Στόχος των ενεργειών μας, είναι η προσπάθεια να εφαρμοστεί πλέον, η νομιμότητα και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και η ισονομία μεταξύ των δημοτών της Τρίπολης.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη