Βεργέτης: «Τιμή και περηφάνια που είμαστε εδώ»

Photo 1 apo 22-10-2014
Παραμονή του αγώνα με την Τόττεναμ, ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν την τελευταία προπόνηση. Τα σημαντικότερα των όσων δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα στη συνέντευξη Τύπου έχουν ως εξής:
Για την αναμέτρηση με την Τότεναμ: «Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια να είμαστε σε αυτό το γήπεδο και να έχουμε αύριο να δώσουμε έναν ιστορικό αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Αστέρας πέρασε από τρεις προκριματικές φάσεις, προκρίθηκε να παίξει στους ομίλους και αυτό που συμβαίνει τώρα το ζούμε για πρώτη φορά. Ζούμε αυτό το όνειρο με ωριμότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία σε κάθε αγώνα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Ελπίζουμε να γίνει καλό παιχνίδι, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αλλά αντίθετα έχουμε να κερδίσουμε μόνο από αυτούς αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με συνοχή και οργανωμένα και να απειλήσουμε σε όσες φάσεις παρουσιαστούν».
Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Η Τότεναμ παίζει σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχύτητες πιο πάνω από το ελληνικό. Έχει παίκτες πολύ έμπειρους και με μεγάλη ποιότητα. Ο Αστέρας έχει μόνο να κερδίσει αντιμετωπίζοντας τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές. Μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα που πήραμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, είναι φυσιολογικό στο πίσω μέρος του μυαλού μας να είναι η πρόκριση, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό με την Τόττεναμ».
Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Αστέρας: «Όπως μας έχουν μελετήσει, έχουμε κι εμείς μελετήσει την Τότεναμ. Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο, να μην αποκτήσει ρυθμό και να γίνει όσο λιγότερο είναι δυνατό επικίνδυνη. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να απειλήσουμε και να σκοράρουμε. Εχουμε σκοράρει παντού, μόνο στην Γερμανία με την Μάιντς δεν τα καταφέραμε. Αλλά τις νίκες και τις προκρίσεις τις δίνει η άμυνα».
Τι υπολογίζει περισσότερο στην Τότεναμ: «Με εξαίρεση τον τερματοφύλακα όλοι οι παίκτες της είναι επικίνδυνοι. Οι μεσοεπιθετικοί όλοι είναι πολύ καλοί, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα και είναι πολύ επικίνδυνοι»
Για την απουσία του Γκοϊάν: «Αποτελεί πονοκέφαλο η απουσία του Γκοϊάν, αλλά δύο παίκτες που παίζουν στο κέντρο της άμυνας επίσης έχουν πολλά παιχνίδια, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους»
Όσο για το πώς νιώθε ο ίδιος να βρίσκεται σε αυτό το γήπεδο: «Υποστήριζα την Τότεναμ όταν ήμουν μικρός, χωρίς να ξέρω ξεκάθαρα την αιτία. Είχα δει έναν αγώνα στην τηλεόραση και με είχε συνεπάρει. Τώρα είμαι επαγγελματίας. Είναι τιμή για όλους εμάς να παίζουμε εδώ. Αλλά θα το δούμε κάτω από το επαγγελματικό πρίσμα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη