Πότε θα πάρουν οι δικαιούχοι την προκαταβολη για το επίδομα θέρμανσης

282.172 δικαιούχοι θα εισπράξουν την προκαταβολή έως τα μέσα Νοεμβρίου

Σημάδια «υπερθέρμανσης» παρουσιάζει η ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων του επιδόματος πετρελαίου στο Taxisnet. Μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας τους υποδέχθηκε 400.000 ενδιαφερόμενους που άνοιξαν τη σχετική σελίδα με τους κωδικούς τους και έκαναν ήδη αίτηση ή ετοιμάζονται να την υποβάλουν.

Μέχρι και χθες πάντως το σύστημα είχε δεχθεί 306.089 αιτήσεις εκ των οπόίων πήραν ήδη έγκριση από το ΚΕΠΥΟ οι 282.172. Οι δικαιούχοι αυτοί θα εισπράξουν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο την προκαταβολή του 25% του επιδόματος που δικαιούνται, με βάση την γεωγραφική περιοχή όπου διαμένουν.

 


Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν πλέον να υποβάλουν οι πολίτες και μέσω των ΚΕΠ, έως και τις 30 Μαΐου 2015. Η πληρωμή θα γίνεται για όλους μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους και δεν συμψηφίζεται με χρέη στο δημόσιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προϋπολογίσει ότι θα διατεθούν περίπου 74 εκατ. ευρώ για επιδόματα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης μέσα στο τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, ενώ για ολόκληρο το 2015 η σχετική δαπάνη υπολογίζεται στα 210 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση φτάνει στα 28 λεπτά το λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι με τις χαμηλές τιμές που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης (κυμαίνεται περίπου από 1 ως 1,10 λεπτά το λίτρο) το τελικό κόστος αγοράς για τους δικαιούχους μπορεί να πέσει στα 70 - 80 λεπτά το λίτρο.
protothema.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη